Priča o bandarskim strimerima

Priča o bandarskim strimerima

SBS: Bandarski strimer

Evo pričice o bandarskim strimerima …

Za ove imitacije koristim generalno “Chinu” udice, namenski ih prave za lov Chinua ili Kurodaia ili po jadranskim vrstama morskih riba kantara, šaraga ili ovčice. Izbor ovih udica je zbog samog oblika (ravan vrat koji se završava sa horizontalno postavljenim okom, širok gap, tanka i jaka žica koja je u stanju da probode i tvrđe vilice) i raspona veličina u kojima se rade. Proizvode ih manje više svi proizvođači udica.

Kolaž ulova bandara na bandarske strimere

Što se tiče potrebnih materijala pored udica veličine od #6 do #1 potrebni su grudni isperci pera srebrnog ili zlatnog fazana, farbana meka dlaka lisice, poddlaka i ice flash za miksanje dubbinga za telo i škrge (telo može i od isperaka pauna ili noja da se radi), žica za rebranje, cristal flash, super lepak, 3d oči od 3mm i UV gel (sl. 1)

Potreban materijal

Imitaciju počinjemo fiksiranjem konca i repićem od 5-6 isperaka srebrnog fazana u ovom slučaju (sl. 2)

Sledeće je montiranje cristal flash vlakana, ne previše, 4 su dovoljna dužine imitacije sa repićem (sl. 3)

Zatim ide žica za rebranje (sl. 4)

Kad dođemo koncem preko žice nazad do repa razdvojimo konac i ubacimo mix poddlake i ice flash vlakana u konac (sl. 5)

Uvrtimo dubbing izvlačeći višak materijala (sl. 6)

Formiramo telo motajući dubbing prema glavi i fiksirajući žicom motanjem u kontra smeru dobija se lepo formirano svetlucavo telo koje će kada je mokro dobiti poluprovidan izgled sa naglašenim rebrima (sl. 7)

Radimo osnovu tela u ovom slučaju sa žutom dlakom lisice, u njoj je potrebno ostaviti malo poddlake nakon sečenja češljom se izvuče otprilike polovina ukupne poddlake. Ovaj deo se formira preko flash vlakana sa vrhovima dlake u smeru oka udice (sl. 8)

Namažemo konac lepkom i vratimo unazad buduće telo zajedno sa cristal flash vlaknima (sl. 9).

Odsečemo snop dlake u boji leđa koje želimo, iz ovog snopa je dobro da se izvuče što više poddlake, namažemo lepkom i montiramo pokrov prema repu kako bi dobili konačno telo strimera (sl. 10)

Razdvojimo dlaku i ubacimo u petlju dubbing crvene boje za imitaciju škrga, a ujedno kao mali „hot spot” (sl. 11)

Dubbing umotamo prvim krugom iza pokrova odvajajući pokrov od tela i ostatak koristimo za izradu detalja škrga. Fiksiramo konac, odvojimo od imitacije i nalepimo 3d oči (sl. 12)

UV gelom popunimo prostor između dva oka i formiramo loptastu glavicu. (sl. 13)

Konačna imitacija je gotova (sl. 14)

Moguće je loviti bandare mahačem ili spin priborom na bočnom predvezu, drop shoot tehnikom vezivanjem direktno na predvez. Otežavati po potrebi i slično. Možete ih raditi i u drugim bojama.

Kolaž ulova bandara na bandarske strimere

Bistro!

SloVuk

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*