Premijer liga SRS BiH u mušičarenju – nakon održana četiri kola

Premijer liga SRS BiH u mušičarenju
Nakon održana četiri kola

Dana 10.06.2018. godine u mjestu Kijevo nedaleko od Sarajeva na rijeci Željeznici kojom upravlja SRD Istočno Sarajevo održano je 3. i 4. kolo Mušičarske (Fly fishing) Premijer lige SRS BiH.

Na našu sreću to je bila jedina bistra voda u okolini Sarajeva, a može se reći i u cijeloj srednjoj Bosni. Nastupio je 21 takmičar dok je jedan bio odsutan iz opravdanih razloga. Kao i do sada pristupilo se žrijebanju u 08.00 časova sa kombinacijama sa jednom izmjenom.
Dužina bokosova je bila oko 60m što je bilo dovoljno za ulov velikog broja riba. Nakon prva tri sata takmičenja ulovljeno je 665 potočnih pastrmki, a Jovo Dević je preuzeo vodstvo od Kukrike Vladimira. Poslije pauze od tri sata započelo je takmičenjeu 4. kolu koje smo završili oko 19.00 časova. U 4. kolu je ulovljeno je 475 potočnih pastrmki, a i posle 4. kola Jovo Dević je zadržao prvu poziciju, a Kukrika drugu s tim što treću poziciju zauzima Jeremić Saša.

Takmičenje proteklo bez nekih problema. Takmičari su bili zadovoljni stazom i postignutim ulovima. Moram istaći da je pored našeg takmičenja u isto vrijeme uzvodno od naših sektora održano i završno kolo Spin lige SRS BiH što govori o kvalitetu vode rijeke Željeznice. Predlažem svim mušičarima da je obavezno uvrste u svoju mapu ribolova i garantujem da će imati pravo dobar ribolov.

A na kraju evo i rezultati sa poretkom nakon 4 kola.

5. i 6. kolo će se održati na rijeci Vrbas u Donjem Vakufu 24.06.2018. gdje je domaćin SRD Vrbas iz Donjeg Vakufa. Tamo se nadamo isto tako dobrom ribolovu. Do tada Bistro.

Napomena: Prva dva kola su održana na jezeru Milač, Kupres. Lovilo se s obale!

Sekretar Takmičenja
Željko Marković

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*