Predstavljen sveučilišni udžbenik “AKVAKULTURA I RIBARSTVO – Stanje i perspektive u Bosni i Hercegovini”

Predstavljen sveučilišni udžbenik “AKVAKULTURA I RIBARSTVO – Stanje i perspektive u Bosni i Hercegovini”

predstavljanje-knjige-akvakultura-i-ribarastvo2

U amfiteatru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, akademskoj i široj stručnoj javnosti predstavljen je sveučilišni udžbenik AKVAKULTURA I RIBARSTVO – Stanje i perspektive u Bosni i Hercegovini, zajednički rad autora prof. dr. sc. Jerke Pavličevića, doc. dr. sc. Nebojše Savića i prof. dr. sc. Branka Glamuzine.

Udžbenik u nakladi Sveučilišta u Mostaru rezultat je zajedničkog rada trojice autora iz Mostara, Banja Luke i Dubrovnika koje povezuje zajednički znanstveni interes prema znanstvenim granama akvakulture i ribarstva.

Uz same autore, koji su naglasili kako je udžbenik nastao prvenstveno iz potrebe da se studentima osigura relevantna literatura za učenje ali i da se širem krugu zainteresiranih približi problematika akvakulture i ribarstva, nazočnim su o udžbeniku govorili doc. dr. sc. Danijela Petrović te prof. dr. sc. Aleksandar Ostojić, koji su uz dr. sc. Aleksandra Joksimovića, iz Instituta za biologiju mora iz Kotora, ujedno i recenzenti ovog udžbenika.

agronomija-akvakultura-ribarstvo3 web

“Voda, a samim tim niti ribe, ne poznaju i ne priznaju granice koje je iscrtao čovjek. Znanje i znanost također, što na najbolji način pokazuju autori ovog udžbenika skladno povezujući svoja teoretska znanja i praktična iskustva u udžbenik koji će našim studentima, ali i inženjerima u praksi, dati mogućnost da prepoznaju i znaju savladati zadatke koje pred njih postavlja prvo studij, a zatim i praksa”, naglasila je u svom obraćanju doc. dr. sc. Danijela Petrović v.d. dekanice Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Mostaru.

predstavljanje-knjige-akvakultura-i-ribarastvoProfesor Ostojić, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci, prisutne je proveo kroz šesnaest poglavlja koje udžbenik obrađuje naglašavajući kako isti daje dobru osnovu za stjecanje posebnih znanja za inženjersko djelovanje u akvakulturi i ribarstvu za čiji značajniji i održivi razvoj postoje izvrsni potencijali na ovim područjima.

Udžbenik AKVAKULTURA I RIBARSTVO – Stanje i perspektive u Bosni i Hercegovini grafički je oblikovala agencija za tržišne komunikacije CONECT iz Mostara, a tiskan je u mostarskoj tiskari Raster d.o.o. Za početak udžbenik će studentima biti dostupan u knjižnici Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Mostaru.

Sa bljesak.info

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*