Predstavljanje: Miljan Anđić vezač mušica i mušičar

Predstavljanje: Miljan Anđić vezač mušica i mušičar

Miljan Anđic (23) Berane, Crna Gora. Ribolovom se bavim od svoje 10 godine. Mušičarenjem od 2014. godine. Gledajući video kako peca neki stariji čovjek sa štapom i kanapom. Bilo mi je fascinantno pecanje sa mahačem i za par dana sam kupio opremu i istog momenta zapostavio ostale tehnike ribolova.

Puštanje lipljena

Kako ide jedno sa drugim 2016. godine sam počeo i sam da vežem svoje muve, koje u početku nisu bile proporcionalne i nisu bile na izgled fine, ali su lovile ribu. To me je motivisalo, jer kao i svaki početak i ovaj je bio težak. Riba kojoj se naviše obradujem je lipljen, i uživam da ga pecam na nimfe i suve muve.

Nekoliko mojih nimfi koje s uživanjem pravim!

Kutija sa 156 nimfi #14, #16 i #18

Ljubav prema vezivanju i mušičarenju je rasla svakim danom, i smatram da je mušičarenje način života. Ne može ništa da zamijeni odmor pored vode i pecanje na svoje mušice. Ribu sam prestao da nosim prije 9 godina, i to je još jedan razlog što me opčinilo mušičarenje. Nakon borbe i uživanja nema većeg uživanja nego pustiti ribu u nadi da ćemo se opet sresti.

Lipljen
Lipljen
Klen
Potočna pastrmka

Zadnjih par godina se takmičim na kupovima, ligama i memorijalnim turnirima. Od svojih uspjeha bih odvojio 3. mjesto ekipno koje je organizovala Fly fishing Akademija CG. Što se vezivanja tiče: 3 mjesto na takmičenju u fly tying-u u organizaciji Fly Fishing Akademije CG, specijalna nagrada za najmlađeg takmičara u organizaciji online sajta: musicarenje.net.

Nadam se da ću u narednim godinama imati više uspjeha i medalja.

Pozdrav i Bistro!

Miljan Anđić, SRK Lim Berane, CG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*