Potpisan protokol o organizaciji svjetskog prvenstva

Potpisan protokol o organizaciji svjetskog prvenstva

jajce

Potpisan protokol o organizaciji svjetskog prvenstva u mušičarenju

Predstavnici sportsko ribolovnog saveza BiH, načelnici pet općina Ribnika, Jajca, Šipova, Donjeg Vakufa i Ključa te predstavnici ribarskih udruženja iz ovih općina, potpisali su u Ključu protokol o saradnji koji se odnosi na prava i obaveze pri organizaciji predstojećeg svjetskog prvenstva u mušičarenju, a kojima su pomenute općine domaćini.

“Izvršili smo potpis protokola o međusobnim pravima i obavezama opština na kojima će se vršiti ovo svjetsko prvenstvo. To su opštine Šipovo, Ribnik, Ključ, Jajce i Donji Vakuf. U tim opštinama, na stazama tih rijeka i jezera obaviće se svjetsko prvenstvo. Ovim protokolom mi smo danas regulisali obaveze i opština i lokalnih udruženja šta trebaju raditi u pripremama svjetskog prvenstva. Ono što mogu da kažem je da smo mi 2010. godine organizovali evropsko prvenstvo, gdje su nama staze uglavnom poznate i ono što je ohrabrujuće je da ne treba puno raditi na tim stazama. Naravno na svim ostalim pripremama treba više kao i na medijskom pokazivanju i prikazivanju svega, jer mi očekujemo negdje između 25-30 zemalja svijeta. Mislim da će ovo biti najmasovnije takmičenje do sada, bar po najavama i mail-ovima koji nam stižu do sada. Ljudi već sad žele da dođu i vide staze koje imamo za takmičenje i mi treba da čuvamo i iskoristimo to blago koje imamo ovdje” – kazao je Đorđe Klepić predsjednik Sportsko ribolovnog saveza BiH i predsjednik izvršnog komiteta 35. Svjetskog prvenstva u mušičarenju.

druga1-600x450

Generalni pokrovitelj svjetskog prvenstva je predsjedništvo BiH na čelu sa članom predsjedništva Bakirom Izetbegovićem. Svjetsko prvenstvo će se održati naredne godine u periodu od 15. do 22. juna 2015. godine. Općina Ključ ima određeno iskustvo kada je u pitanju organizacija velikih takmičenja s obzirom da je na našim rijekama održano i evropsko prvenstvo. Međutim, svakako je izazov i pred lokalnom zajednicom i ribarskim udruženjem organizacija svjetskog prvenstva.

“Mene kao načelnika raduje što ćemo 2015. godine imati svjetsko prvenstvo ovdje kao i u drugim gradovima. Potpisali smo protokol o pravima i obavezama koje se odnose na organizaciju svjetskog prvenstva. Ovo je još jedna izuzetna prilika da pokažemo Evropi i svijetu da pokažemo šta imamo i svim onima koji vole vode. To su naše ljepotice, rijeke i jezera i mislim da svi koji dođu biti oduševljeni sa onim što ih očekuje” – kazao je ovom prilikom načelnik općine Ključ prof. Nedžad Zukanović.

Preuzeto: http://media-kljuc.ba

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*