Potočna pastrmka – Boris Ilić

Potočna pastrmka – Boris Ilić

Boris potocara tara 1web

Boris Ilić, Mjesto Mojkovac, Država Crna Gora; Vrsta ribe potočna pastrmka, Dužina/težina 63cm oko 3,5kg Mjesto ulova rijeka Tara kod Mojkovca, Crna Gora, Ulov ostvaren 30.07.2014.

Pribor i oprema: Štap VISION #5/6 NITE KATAPULT, Rola (čekrk) VISION, Struna (line)6 ECHO, Predvez (leader) TMC, Podvez (tippet) 0,18mm,

Mušica STRIMER, Udica 1/0. C&R!

Opis ulova:

Posle jake kiše u Mojkovcu u prijepodnevnim časovima sve je nagovještavalo da i tog dana neće biti moguće izaći na pecanje. Kako je vrijeme prolazilo sunce je polako počelo da probija oblake i vrijeme se namjestilo kako se samo poželjeti moze za dobar ribolov. Moj drug Žarko Ostojić sa kojim stalno idem u ribolov i ja smo odmah odlučili da krenemo na vodu. Došli smo na naše mjesto koje je provjereno i veoma dobro za ribolov. Pri samom dolasku do vode primijetio sam da jedna krupna potočara stoji na prelivu i da je spremna da lovi! Odlučio sam se odmah da probam na strimera koje mi radi Radojica Popović iz Raške. Ti strimeri su se pokazali izuzetno lovni!
Posle desetak zabačaja bila je na štapu, usledila je jaka kontra. Borba sa ovom prelijepom pjegavom ljepoticom trajala je oko 7-8 minuti, a moj drug Žarko pomogao mi je da ribu prihvatim u meredov i napravio par fotografija. Riba je nakon slikanja odmah vraćena nazad u vodu!

Boris potocara tara 2web

Ulovu je prisustvovao i ribočuvar fly fishing zone Novaković

Bistro!

Boris

 

 

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*