Potočara u Amarnasu

Na moju molbu da nam opiše kako je ulovio veliku potočaru, Troka nam je poslao nekoliko svojih tekstova, pa sam složio priču za Mušičar:

Torbjörn Trokic: Korhner Ivan te godine sam došao po nju i samo sam o njoj pričao cijelo vrijeme. Gaćo i Ja prvi put došli da vidimo kakva je voda u Amarnasu, i na taj potez sišli niz kamenje, neka plića do pola vode i onda kao sedra odsječeno i Gaćo prođe više mene baci muhu i prvi šup, ja gledam, kad izleti lipen (lipljen), to je zvijer, dođe i vrati se. Gaćo kaže: „A šta ovo bi?“

Onda smo u transu obojica i počinje lov. Uhvatimo par, ali ne kao ta mrcina što je izletila. Sunce izašlo iz magle, već raščistilo se i sad kraj te struje počinje preljev gde voda ubrzava. Nabacim na taj preljev muhu i ne vidim od sunca, digao naočale i samo vidim da nestade muha, mali klobuk, kao lipen, kad uzme nategnem je, ali daleko je ona uzela ima preko 20 metara od mene i krenu niz vodu da će preko tog preljeva. Ja joj kažem ne možeš hajde ovamo u neki zavlačak dole se prebacila ukraj i to grmi i lomi vodu. Poče ona slušati, ali ne vidim ja nju. Kaže Gaćo: „Šta je to?“ Rekoh: „Svjetski rekord, lipen mora biti!“ I malo je privučem kad vidim praja (potočna poastrmka), nije se borila nešto posebno, mislim borila se ona, ali nije iskakala po metar, a to ja volim.

Ništa izvadim je i ubijem na licu mjesta bez razmišljanja i očistim, 5 gladnih usta, file gotivica večera (fine dining) i to je bilo to, a univerzum je uslišio moju želju. Nema tu znanja ni sreće, europicu na 16# je uzela, žuto tijelo.

Na tom potezu sam uhvatio 20 lipena preko 50cm poslije, a vidio sam i od 60+, između mojih nogu. Ja ga diram, a on se samo pomjeri 30cm, ja opet, a on opet i onda se vrati u dubine.

Vidiš taj mi lipen nije bio suđen, ali je veći od onog zvaničnog svjetskog rekorda. A i bolje, ko bi onda izdurao sa mnom, haj majko. Univerzum je savršen misli na sve, ja držim svjetski rekord, to samo ja znam, ja sam ga drilao, dirao i onda kao na Mont Everst kad se penješ univerzum je odlučio, e ne možeš na zadnjim metrima. I bolje tako, ko bi me trpio.

Korhner Ivan tu sam hettrik imao, ja i Mario Markanović lovimo. Ja ništa, Mario uhvatio par za sat, malo više mene. Ima taj kamen, kao ploča, na njemu stojim, ne volim gazati i utihnu voda baš, hajde rekoh Mariola dođi da trgnemo Remy Martin, on ima u svojoj čuturici, a ja Courvasie u mojoj. Kubanku jednu da podjelimo i sjedili malo mentolili. Mario sjedi i dalje, a ja stao na taj kamen da bacim koji put opet, prvi šup bum 50+, smijemo se mi, drugi šup 50+, opet se mi smijemo, treći šup 50+ i to je taj svjetski rekord taj stoji mada ovaj 60+ je vjerovatno.

Nije još vrijeme univerzum odlučuje kad će i da li će biti.

Eto priča, pa ti sad to slaži kao urednik – sliku imaš!

Jasenko Trokić (Torbjörn Trokic)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*