Postavljanje zavrtnjeva na đon cokule i filc

Postavljanje zavrtnjeva na đon cokule i filc

Kupio sam sebi pre nekog vremena Vision cokule Hooper sa filcom na đonu, ali su mi se klizale po terenu uz Gradac, njegove obale i na samom Gradcu.

Odlučio sam da ugradim zavrtnjeve u filcani đon prvom prilikom, da mi se ne desi opet neko klizanje, pad i eventualno lomljenje štapa ili neka povreda. Pri tome sam išao na neku jeftiniju varijantu i da to sam uradim.

Nabavio sam u prodavnici Bricolage u Novom Sadu kutijicu zavrtnjeva 3.5X9,5mm (120 din oko 1 eura) jer sam izmerio debljinu filca i đona, koja je na najtanjem delu bila 12mm. Uzeo sam super lepak Bison (100 din) ili kineski 502 i od alata šilo, te krstastu odvrtku i vodootporni flomaster, za obeležavanje mesta gde ugraditi zavrtnjeve.

Koristio sam šemu koju je postavio u tekstu o zameni filca na cokulama s Mušičara naš drugar Marko Nahtigal i krenuo da crtam, bušim, lepim i zavrćem. Za jednu cokulu je trebalo 15 minuta, a za obe oko pola sata. Kada sam završio bio sam zadovoljan postignutim.

 

Juče sam na Gradcu posle kiše, gde je teren bio natopljen i blatnjav, bez problema prošao bez ijednog klizanja, mada sam silazio niz blatnjavu stazu i hodao po šumi. Na kraju kada sam skinuo cokule, svi su zavrtnjevi bili na svom mestu, jer su osigurani u rupama super lepkom, pre zavrtanja.

Preporuka da i vi sebi stavite zavrtnjeve na đon cokule. Možda bi bolje rešenje bila šestougaona glava zavrtnjeva. Bistro!

Ivan Korhner

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*