Poribljavanje Visočice i Zavojskog jezera

Poribljavanje Visočice i Zavojskog jezera

poribljavanje web 1Poribljavanje Visočice i Zavojskog jezera
Pušteno 15.000 komada mlađi potočne pastrmke

U akciji poribljavanja na ušću Visočice u Zavojsko jezero danas je  pušteno ukupno 15.000 komada riblje mlađi potočne pastrmke. Ovo je prva akcija poribljavanja u poslednje dve godine, a novac za kupovinu riblje mlađi obezbedila je Hidroelektrana Pirot.

 

poribljavanje web 2

Zamenik direktora HE Pirot Maksim Marković kazao je da Hidroelektrana Pirot godinama unazad izdvaja značajna sredstva za poribljavanje, pošumljavanje i uopšte unapređenje ekologije u našem kraju.

– To je deo naše poslovne politike. Mi ćemo i dalje da sarađujemo sa javnim preduzećima u gradu na očuvanju životne sredine i zaštiti radnika – kazao je Marković.

Direktor Šumskog gazdinstva u Pirotu Darko Đorđević kazao je da u poslednje dve godine nije bilo poribljavanja.

– Godišnjim programima biće određena dinamika poribljavanja ribarskog područja Parka prirode “Stara planina”. Takođe, već naredne godine u planu je poribljavanje Visočice sa još 10.000 komada riblje mlađi potočne pastrmke i nastojimo da izdejstvujemo i poribljavanje Zavojskog jezera šaranom. Juče smo imali akciju poribljavanja Sukovskog i Divljanskog jezera. Pušteno je ukupno 100 kilograma mlađi deverike, 137 kilograma šarana i 30 kilograma mlađi štuke – kazao je Đorđević

 

Prenosimo sa http://www.pirotskevesti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*