Popodnevno mušičarenje u julu na Gradcu

Popodnevno mušičarenje u julu na Gradcu

Petak, bio sam prva smena i posle posla rešavam otići da otpecam popodne na Gradcu. Stižem oko pola 4 na parking iznad manastira i razmišljam gde pecati. Odlučujem se oko etno domaćinstva, pa malo niz vodu. Tako je i bilo vir po vir, preliv po preliv i svaki daje ribu. Odlično radi na sitnu nimfu na #18 udici.

Nimfice na #18
Nimfice

Malo se spuštam niže i dolazim do železničkog mosta ispod manastira Ćelije. Lep vir koji ima čudnu struju i poprilično dubok. Hvatam u tom viru baš dosta ribe među njima i jednu koja se razlikovala od ostalih. Riba je imala kanap koji je bio vezan kroz usta i između škrga. Imala je sreće da se oslobodi sa jedne strane čvora i da pobegne onom ko ju je vezao. I takva sa sve tim kanapom mi je pokupila nimfu. Eto imala je sreću da je oslobodim te muke i sad pliva srećnija i oslobođena balasta.

Pastrmka s kanapom

Nastavio sam pecanje na nimfu sve do erozivne brane i baš se lepo nalovio. U povratku sam pecao na suvu i isto tako ulovio dosta riba, jer je mrava bilo baš dosta na vodi i riba je kupila na sve strane. Imao sam i jednu baš veliku i debelu ribu, al’ mi se telefon ugasio i na žalost nisam slikao.

U jednom trenutku je i kiša počela, pa kako nisam imao ni jaknu ni kačket evo zanimljivog rešenja da se kolko-tolko sačuvate, šešir od lista biljke repuh!

Šešir od lista biljke repuh

Dodatak – Pastrmka s kanapom

Šta je ljudska glupost? Neverovatno! I pored ovog kanapa ova pastrmka se hranila. Pokupila je moju nimfu. Imao sam sreću da je upecam na reci Gradac i da je oslobodim ovog kanapa. Nekada je ovo veća radost od one velike preko 50cm kad je upecaš

Pastrmka s kanapom. Ulovio je i oslobodio, te pustio

Dejan Pavlović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*