Ponovo Rena juli 2014

Ponovo Rena juli 2014

lipljan iz rene web

Ponovo Rena juli 2014

Druženje na Reni postalo je već kao neka tradicija. I ovaj put ponovili smo istu sedmicu kao i prošle godine. Vrijeme i voda su bili potaman. Sve ovo što pokušavam opisati malo bi bilo i za jednu knijgu.
Susret je počeo sa mojim mentorom Memom, jer je on došao dva dana ranije u odnosu na ostatak ekipe. Dva dana sa mojim dobrim drugom i učiteljom mušičarenja bio je tip-top, uvijek se šta ima naučiti i vidjeti od jednog velikog znalca. Adrenalin je učinio svoje, pa je spavanje bilo vrlo kratko.

memo web1

memo web

 

Treći dan dolaze i ostali iz ekipe, Goranče – moja pola, Richie – moj veliki drug, neumorni Mikica, Ljupče – ovaj put bez medicine, Nešo – veliki majstor.

spaske web1

Saudin i Ljupce web

Richie web

spaske web

Kao i prošle godine lovilo se i lovilo, družilo i družilo uz veliko raspoloženje. Naravno tu prednjači kao i uvijek moja pola – od čega si čovječe. Njegov humor uvijek je na nivou. Moram spomenuti da je šmjestaj bio vrlo interesantan, na prvi pogled nije nam se sviđao, ali kako su dani tekli sve nam se više dopadao da mi sada punoo nedostaje. Samo da je bilo tople vode za brijanje. Kao što sam rekao mogla bi se knjiga napisati o tim danima na vodi i pored nje, te u kampu.

slika web
sudin webU toj knjizi volio bi iskreno da su bili i moj CIMER i PRSAN i ostalih iz ekipe – ali ima u boga dana. Nadam se, a i vjerujem da će naša ekipa biti na Reni kompletna jednog dana, zahvaljujem se na druženju, bilo je super.

BISTRO!

Saudin Rovčanin
Foto: Saudin i Goran Spasić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*