Početak sezone na pastrvu 2016.

Početak sezone na pastrvu 2016.

pastrva web4

Početak sezone na pastrvu 2016.
Drenažni kanal hidrocentrale Dubrava na Dravi u Međimurju

Pošto nisam stigao da otvorim sezonu 01.03. i odem na vodu, zbog poslovnih obaveza, odlučio sam to učiniti u srijedu 02.03.2016. Nisam se pokajao!

Završio sam malo ranije sa poslom i brzo na vodu isprobati nove gamaruse sa tungsten realistik otežanjem koje sam pripremio za početak sezone. Po dolasku na vodu (drenažni kanal hidrocentrale Dubrava na Dravi u Međimurju) šetam uz vodu da pronađem koju veću ribu i da je pokušam prevariti.
Poslije stotinjak metara ugledam prve ribe te se pažljivo spuštam do vode da ih ne preplašim. Nakon nekoliko preciznih spuštanja gamarusa pred usta riba žnora zastaje i zatežem prvu ribu. Nekoliko minuta nadmudrivanja sa ribom hvatam je u podmetač fotografiram i mjerim. Ima točno 40cm.

pastrva web1pastrva web2

Zatim se spuštam nizvodno u potrazi za još jednom ribom. Usput pokušavam prezentirati gamarusa još nekolicini riba koje se plaše i bježe uzvodno. Ugledam ribu puno većih dimenzija od ove prve i ponovo se prikradam ribi te nakon nekoliko spuštanja gamarusa u blizinu ribe žnora ponovo zastaje i zatežem u „tvrdo“. Riba iskače iz vode te u prvom naletu izvlači čitavu žnoru i još nekoliko metara backinga. Krećem za ribom i 200 metara nizvodno riba je napokon u podmetaču. Fotografiram je, a nakon toga mjerim. Ima punih 50cm.

pastrva web3
Idem natrag prema autu sa ribom koju sam uzeo da obradujem prijatelja koji danas nije mogao ići u ribolov. Tako je uspješno počela nova sezona, a ekstra otežani narandžasti gamarus se još jednom pokazao kao dobitna kombinacija za ribolov na ovoj vodi.

realistik gamarus

Bistro!

Danijel Vrbanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*