Pobednici Zlodej i RD Bled

Pobednici Zlodej i RD Bled

RD Bled ekipni prvaci

Završena liga mušičara u Sloveniji 2015.
Pobednici Zlodej i RD Bled

Zadnji krug mušičarske lige u Sloveniji bio je u Mozirju na reci Savinji. Kao obično, zadnji krug se rešavalo, ko će biti prvi u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, pa su zato takmičari bili još naoštreniji.

U igri za ekipnog državnog prvaka su pre poslednjeg kola bilo čak pet ekipa, koje su bile u samo tri boda- Mozirje 17 bodova, Medvode 17 bodova, Bled 18 bodova, Novo mesto 18 bodova i Bohinj 20 bodova.

Slovenija web
Povišan vodostaj Savinje, teški uslovi za takmičare

U malo povišenom vodostaju Savinje, ribolov je bio veoma težak i zahtevan. U takvim uslovima najbolje su se snašli mušičari Bleda (Zlodej, Osolin, Tirovič i Ambrožič) i suvereno pobedili sa samo 9 bodova. Drugo mesto je pripalo mušičarima iz Maribora (Kocjan, Špurej, Babič i Ornik), a treći su bili takmičari iz Celja, (koje predvodi predsednik našeg saveza Žaberl, Fijavž senior, Škrabar i Fijavž junior). Vrlo slabo su se na takvim uslovima snašli najiskusniji Medvode, koji su bili tek 7. Domaćin Mozirje nije izkoristio domaći teren i zauzeo je tek 6. mesto.

Nakon konačnog obračuna dobili smo pobednike u obe konkurencije. Pobednici Zlodej i RD Bled.

Ukupan poredak i državni prvak u ekipnoj konkurenciji za ovu 2015. godinu postao je kao prošle godine RD Bled, drugi su domaćini poslednjeg kruga Mozirje, te treći najiskusniji Medvode.

RD Bled ekipni prvaci
RD Bled ekipni državni prvak u mušičarenju, Matej ZLODEJ, Jure OSOLIN, Dejan AMBROŽIČ i Matjaž TIROVIČ

 

Ekipe pobednici web
Pobedničke ekipe i vodstvo takmičenja, stoje s leva: Ornik, Jusič, Lastrič, Tirovič, Ambrožič, Osolin, Kolar, Januš, Žaberl, Šircelj, čuče: Ilc, Čeperlin, Zlodej, Bižal i Crkvenjaš

U pojedinačnom plasmanu, državni prvak je Matej ZLODEJ – RD Bled, drugi njegov društveni kolega Jure Osolin, te treći Janez Cerkovnik, takmičar iz Bohinja.

Matej Zlodej web
Matej ZLODEJ, državni prvak u mušičarenju za 2015 godinu

Ukupno se u Slovenačkoj mušičarskoj ligi takmičilo 10 ekipa, odnosno 48 takmičara.

Drago Ornik

Loading

1 Comment on “Pobednici Zlodej i RD Bled

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*