Piknik na Savi u Lancovu

Piknik na Savi u Lancovu
pobednici web4
2. Edo Janus, 1. Jure Matučec, 3. Roman Stare, Najveća riba i pokal Janez Šušteršič i glavni sudija Roman Zupanc

Piknik na Savi u Lancovu
Takmičenje članova RD Radovljica – Slovenija

Bili smo pozvani da prisustvujemo takmičenju mušičara iz RD Radovljica i gostiju iz drugih udruženja na Savi Bohinjki i Savi u mestu Lancovo. To je tradicionalni piknik za članove društva. Takmičenje je održano 25. juna 2016 i pristupilo je 33 takmičara.

Bili smo i mi pozvani da kao gosti ispred lista Mušičar učestvujemo, ali smo se odlučili samo da dođemo na dodelu priznanja i kasnije druženje. Sve je proteklo u najboljem redu, osim što je voda bila malo viša i jača.
Ulovljeno je puno riba lipljana, potočnih pastrmki i šarenki. Organizatori su bili svi članovi društva, a najviše su doprineli Matej Šparovec, Glavni sudija Roman Zupanc, Miha Pajk i Jože Hafner. Pomagale su i supruge članova.

Takmicenje 2Takmicenje 1Takmicenje 3

Pobednicu su:

  1. Jure Matučec – 151cm
  2. Edo Januš – 142cm
  3. Roman stare – 140cm

…. do 33 mesta.

Takmicenje rez1Takmicenje rez2pobednici web3

Posebna nagrada je bila za damu Eva Skok i dečaka (kao najmlađeg učesnika).
Prelazni pehar (Pokal) je osvojio Janez Šušteršič za najveću ribu, a da je član RD Radovljica. Bio je to lipljan od 50cm. Sve ribe su vraćene.

Takmicenje rez3pobednici web2pobednici web1

Posle dodele priznanja bilo je druženje svih članova društva uz lep i prijatan obrok, te okrepu, jer je taj dan bilo baš vruće. Imao sam zadovoljsvo da sam se sreo i sa Predsednikom RZS – Miroslavom Žaberlom s kojim sam lepo popričao. Dogovorili smo se i oko narednih akcija RZS i Mušičara. Posetio nas je i prijatelj Zelenko Majstorović iz Jesenica, sa suprugom, a mlađi mušičari su iskoristili priliku da se podruže na livadi uz neizostavnu probu opreme i razmenu imitacija na koje love.

proba 1proba 2proba 3

Ostali smo do nekog vremena i nakon razlaza otišli da malo lovimo s domaćinima na reku Lipnicu, ali o tom drugom prilikom! Bisto iliti po slovenski Dober prijem!

druzenje w2druzenje w1

 

nalepnica musicar web maleckaUrednik Ivan Korhner
www.musicar.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*