Peacock bass – mušičarenje

Peacock bass – mušičarenje

Trenutno živim i radim u Kini, pa često koristim priliku da odem na mušičarenje riba koje žive u njihovim vodama. Kinezi su bukvalno donosili svaku ribu koja im se sviđa u puštali ih u svoje vode, bez obzira na to odakle potiču i kakvu štetu može da nanese ekosistemu. Generalno ili je namenjeno da se jede ili da se peca po barama, gde poribe s tim ribama. To je nešto kao kod nas što se lovi šaran po barama, gde se plaća dozvola – posebni reviri.
Uglavnom nije nauka uloviti ribu na takvom mestu, ali ne mali puta bude i zanimljivo, al’ samo dok se ne nađe na šta okida. Danas je to bio poper… od 6 do 8 ujutru su jurili baš agresivno naše popere… poper je valjalo vući što agresivnije… Udarci su često bili kad krenem da zabacim ponovo, pa poper brzo zapara vodu. Nakon toga su se pecali samo sporadično i to na tonuće strimere… Interesantna riba jer kada je zakačite iskače iz vode i nabija u dubinu!

Uz sve ređeg peacock bass-a (pikok basa), a sve češćeg baramundija….. Mada i to je bilo mršavo.. Koristio sam opremu veličine #5. Upeklo je sunce i riba skroz stala, pa smo otišli kući u 11h.

Vladimir Petrović Oholi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*