Pastrmka ulovljena na maloj planinskoj reci Weissenbach

Pastrmka ulovljena na maloj planinskoj reci Weissenbach

Pozdrav još jednom imenjače, evo par reči o ulovu one lepe pastrmke za koju su si me pitao.

Pastrmka je ulovljena na jednoj relativno maloj planinskoj reci Weissenbach odnosno prevedeno na nas jezik “Beli potok” koja se nalazi 60ak kilometara od Salcburga, Austrija, gde živim. Tipična alpska planinska voda koje protiče kroz golu stenu, izuzetne bistrine i veoma hladna. Prepuna je potočne pastrmke, u tirkiznoj vodi. Teško je pecati jel te riba vidi pre nego ti nju, ali podjednako može da se lovi na nimfu i na suvu muvu. Ova prelepa potočara bila je dugačka oko 50cm, a ulovio sam je na viđeno na običnu fazanku sa cdc-om.

Potočara oko 50cm

Inače dan ribolova na ovoj vodi košta neverovatnih 430€ što je verovatno čini i najskupljim revirom po mojim saznanjima u čitavoj Austriji, ili ako ne najskuplji onda sigurno među top tri. Ja sam privilegovan da imam pristup reviru praktično kad poželim, odnosno kada nema gostiju koji već pecaju.
Pre nekoliko meseci sam počeo da radim u firmi Hurch Fly Fishing Salzburg koji je generalni distributer brenda VISION za nekoliko zemalja EU, a u unutar firme je pet različitih revira kojima Hurch gazduje. Jedan od njih je i Weissenbach.

Razlog što je ovaj revir drastično skuplji od ostalih je zbog toga što je pristup reci dozvoljen samo sa vodičem, dakle u cenu ulazi dozvola i celodnevni gajding. Reka je kanjonskog tipa izuzetno klizave stene pored dubokih virova, uskih kozijih staza kroz šumu iznad kanjona i može biti veoma opasna za one koji je ne poznaju, mislim da to objašnjava zašto samostalni ribolov nije dozvoljen.

Pozdrav i Bistro

Ivan Milošević
instagram profil outdoor_salzburg

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*