Otvor pastrmke na Ribniku 2020.

Otvor pastrmke na Ribniku 2020.

Ove godine otvor sezone lova na pastrmku smo odlučili odpecati na Ribniku. Ja sam se sa prijateljima Emir Ganibegović i Anel Blažević u subotu ujutro 29.02.2020. zaputio ka Ribniku. Kada smo stigli tamo prvo smo posjetili starog prijatelja Blažu da se obezbjedimo sa strimerima. Uz čašicu domaće Blažine kruške smo malo analizirali vodu, koja je bila u blagom porastu.

Blaže nam je preporučio crnu varijantu strimera koju smo na samom startu forsirali. Par udaraca u kratkom vremenu je bio dobar znak da bi riba mogla biti aktivna! Nedugo posle Emir me je viknuo da ima prvo spadanje, a za veoma kratak čas i drugu ribu na štapu. Bila je to krasna potočara 50cm, koja mu je pružila istinski užitak i akciju.

Poslije toga sam ja zakačio lijep primjerak divlje ribe, ali na imitaciju crva (worm). Bila je to prekrasna Ribnička potočara.

Ručak smo naravno proveli kod prijatelja Tomice u restoranu Aqua, uz analiziranje jutrošnjeg ribolova. Kasnije je bio aktivan i lipljen, pa sam imao par lijepih primjeraka na gamarusa i na worma. Anel je forsirao suhe mušice na koje se lipljen povremeno dizao, ali nije bio aktivan baš kako zna. Sve u svemu lijep dan na Ribniku uz par krasnih riba.

Bistro!

Vanja Hadžiavdić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*