Otvaranje pastrmske sezone 2018. na Gradcu

Otvaranje pastrmske sezone 2018. na Gradcu

Stigao je i dugo čekani 1. mart, ali ove godine znatno hladniji nego prethodne. Moj dečko Luka Dimitrijević i ja nismo dozvolili da nas vreme sputa u želji da to jutro odemo na reku Gradac u lov na pastrmke.

Krenuli smo oko 9h ujutru, a u to vreme temperatura je iznosila 18°C ispod nule. Pecali smo u donjem delu revira, ali prvih sat vremena nismo imali ulova. Iskreno smo mislili da će na tome i ostati, jer nikada ranije nismo pecali po ovako niskim temperaturama i nismo znali šta da očekujemo od ribe.

Koliko je bilo hladno vidi se po mreži meredova koja je zaledila

Kasnije je temperatura porasla za koji stepen, a Sunce kao da se probijalo kroz oblake i po koji zrak je dopirao do reke, što je po našem mišljenju „probudilo“ ribe. Tada smo naprosto počeli da vadimo naizmenično pastrmke iz reke. Pored potočnih pastrmki uhvatili smo i dve kalifornijske. To je meni bio prvi susret sa takvom ribom.

Lovili smo na strimere. Zbog daljih obaveza morali smo da prekinemo pecanje u podne oko 12h. Nadam se da će se ova zima brzo završiti, jer ipak uvek je lepše, a i lakše mušičariti po lepšem vremenu.

Milica Sredojević

One comment on “Otvaranje pastrmske sezone 2018. na Gradcu
  1. Maksim kovac Istocno Sarajevo kaže:

    Svaka cast. Super

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*