Osvrt na zadnjih par dana Kupa, Slunjčica i Gacka

Osvrt na zadnjih par dana Kupa, Slunjčica i Gacka

Iako se mi mušičari svake godine borimo sa sve težom situacijom na vodama, jer nam je cendranje najdraža razbibriga, tu i tamo neka divlja riba se nađe u mreži. Naše mušičarske vode nisu komercijalne kao neke u susjedstvu, pa ih nema smisla uspoređivati s nekim slovenskim ili bosanskim rijekama. Cijene dnevnih karata su diskutabilne, ali cijene godišnjih karata su skroz prihvatljive.

Dok populacija lipljana na Kupi opada zbog xy razloga, Slunjčica je na super putu da vrati staru slavu. Gacka je stagnirala s ubacivanjem riba iz bazena par godina i na nezadovoljstvo mnogih, a zadovoljstvo upornih “prave” Gacke ribe su napokon bile nešto češće na štapu. Gacka je dobila dozvolu za ubacivanje lipljana i sterilnih kalifa i nastavlja s poribljavanjem mlađi potočne pastrve. Neki kažu poribljavanja ni ne treba biti, ali u zadnje dvije godine se pokazalo da Gacka odbija goste ako u njoj ne plivaju poribljene ribe. Neke od tih poribljenih kalifa ostanu u Gackoj i pretvore se u strašno jake, “divlje” ribe kojih se ne treba sramiti. Vidjet ćemo rezultat koji će slovenski lipljan dati Gackoj.

Kalifa ima svugdje po Balkanu, divljih ili poludivljih kalifa sa savršenim perajama i lijepom crvenom bočnom prugom, nema. Sve u svemu mislim da Gacka, Kupa i Slunjčica kriju ogroman potencijal koji možda ni ne treba pretjerano iskorištavati, jer su same po sebi prekrasne rijeke s lijepim brojem riba.

Imamo sreće, pa ako želimo loviti na rijekama s ubačencima, na dva sata od Zagreba možemo birati gdje ići.

Jack je doletio iz Engleske i pokušao mušičariti na našim vodama. Iako je tek počeo i još uči, ulovio je 30ak riba i svakoj se veselio više nego onoj prethodnoj. Dobro je lovio, dobro je jeo i pio, upoznao je dobre ljude, vidio je dobre rijeke, dobio je odlično iskustvo i bio više nego zadovoljan. Kaj fali tome?

Manje gledati susjedu u dvorište, više cijeniti ono kaj imamo.

Živeli

Luka Šimunjak

Loading

1 Comment on “Osvrt na zadnjih par dana Kupa, Slunjčica i Gacka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*