Oslikavanje plutane drške štapa pirografijom

Oslikavanje plutane drške štapa pirografijom
Novo kod nas!

Od nedavno je gospodin Goran Andrić došao na ideju (uz pomoć nas nekolicine prijatelja) da se okuša u vrlo delikatnoj tehnici slikanja i oslikavanja plutanih drški štapova za pecanje tehnikom pirografije.

Kako se Goran već duže vremena bavi oslikavanjem drveta ovom tehnikom (ilustracije riba i situacija u ribolovu, izrada satova, a odskora i veoma lovnih voblera, …) zamolili smo ga da nam u par rečenica prikaže svoj rad.


Na naša pitanja odakle ideja, na čemu sve radi – koji su materijali u pitanju te kako i čime radi on nam je poslao tekst.

„Ideja, bavim se ceo život sa ukrašavanjem drveta. Sasvim slučajno pre 7 godina sam došao u posed jednog pirografa. U početku sam radio različite motive, a zadnje tri godine isključivo motive iz ribolovačke oblasti. Učesnik sam svih većih ribolovačkih manifestacija na našim prostorima i jedan sam od organizatora dečije manifestacije „Plovkom protiv droge“.
Do sad sam uradio oko 1000 različitih ribolovačkih slika i satova koji su otišli u 14 različitih zemalja. Radio sam nagrade za pobednike raznih takmičenja u ribolovu. Jedinstven sam i po tome što ovom tehnikom jedini oslikavam i voblere koje sam pravim. Strastveni sam ribolovac i koristim sve tehnike ribolova.
Materijal za izradu mojih dela tehnikom pirografije su beli bor, orah, divlja kruška, … Poželjno da drvo bude svetlije boje.

Od skoro oslikavam i plutane rukohvate na ribolovačkim štapovima sa motivima iz ribolova, slikama riba, mušicama, varalicama, …

Ovako je sve krenulo od starog štapa iz podruma

Prvi radovi

Šara po celoj dršci

Smuđ na varaličarskom štapu

Potočara na mahaču

Lipljan na mahaču

Lipljan na mahaču – grimizna peraja

Šta ću još raditi? Sledeće na redu je oslikavanje drvenih kutija koje koriste mušičari, i dalje plute na mahačima, nastaviti izradu satova, te različitih slika s motivima iz ribolova, …

Puno toga od mojih aktivnosti, radova i manifestacija na kojima sam bio učesnik, te kontakt možete videti na mom FB profilu:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008037487156

Goran Art Andrić – pirografija“

Bravo Gorane ovo je interesantna tehnika oslikavanja štapova – samo tako nastavi! Deo aktivnosti smo prikazali u tekstu na OnlineMušičaru .

Priredio i obradio Ivan Korhner
Fotografije: Arhiva Mušičara i Goran Andrić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*