Open Gradac 2018 – izveštaj

 

Open Gradac 2018 – izveštaj

Ovog vikenda (16. i 17.06.2018.) održano je već tradicionalno takmičenje mušičara na reci Gradac kod Valjeva u organizaciji Ekološkog Društva „Gradac“ i mušičarskog kluba „No1“ iz Valjeva – „OPEN GRADAC 2018“.

U pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji takmičilo se 18 takmičara iz 6 klubova među kojima i dva kluba iz susedne Crne Gore. Na žalost takmičare je sačekala velika i mutna voda zbog koje su dve ekipe i otkazale učešće. Napravili su veliku grešku, jer je riba radila kao u priči i prosto je bilo neverovatno koliko su pastrmke bile raspoložene za napadanje strimera i nimfi!!!

Loši uslovi za mušičarenje – Gradac mutan i narastao

Za dva dana, sa sve mestimično jakom kišom i pljuskovima, u velikoj i mutnoj vodi ulovljeno je čak 379 pastrmki među kojima i 10-tak kapitalnih riba do čak 55cm.

Lovile su se velike ribe po tako mutnoj vodi – neki ulovi

„Open Gradac“ je ekipno takmičenje i pobednik je ekipa domaćina „No1“ iz Valjeva (Dimitrijević Dragan, Dimitrijević Luka, Sreten Marić). Druga je ekipa OSR „SMUĐ“ iz Požarevca sa samo 2 sektorska plasmana zaostatka (Milan Martić, Vladimir Marković, Aleksandar Mišić), a treći „LIM“ Berane (Mićović Radule, Mićović Milutin, Boško Vulević).

Pojedinačno prvi je Milan Martić (OSR“SMUĐ“ Požarevac), drugi Dragan Dimitrijević („No1“ Valjevo), a treći Radule Mićović („LIM“ Berane).

Zvanični rezultati

Milan Martić (OSR“SMUĐ“ Požarevac) ulovio je i najveću ribu dužine 55,5cm.

Prvi pojedinačno, najveća riba i drugi ekipno – Milan Martić

Prvi ekipno Klub No1 Valjevo

No, svrha ovog takmičenja je bila pre svega druženje, pa tek onda takmičenje, zato se zahvaljujemo svakom učesniku na sjajnom druženju. Hvala vam što ste svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, radujemo se sledećem druženju.

Domaćini koji su se brinuli oko organizacije

Vidimo se sledeće godine na 10-om jubilarnom „Open Gradac“ takmičenju.

Bistro!

Luka Dimitrijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*