O rijeci Jakotini

Potocara iz Jakotine

Potočara i lipljan – ulovi Damira Tatara
O rijeci Jakotini

Imate temu na musicarenje.net o rijeci Jakotini. Tu možete vidjeti sve fotografije koje sam postavljao o toj rijeci, kako moje tako i prijatelja sa kojima lovim.

Bio sam veliki entuzijasta po pitanju te rijeke i mnogo se zalagao za njeno očuvanje. Isforsirao sam i da se strogo uvede C&R i bukvalno visio na njoj prateći mrijest, rast i razvoj autohtone potočne pastrmke sa još dvojicom prijatelja, takođe forumaša Đukom i Ernestom.

To je sve i nekako funkcionisalo do ove godine, a onda su u upravi ribolovnog odlučili, iz njima znanih razloga, da nam okrenu leđa. Nisam lovio na njoj od aprila ove godine, iako je moja prva mušičarska ljubav. Problem je što ona nema dobar kapacitet ljeti.

Imamo mi i jednu ljepšu i veći rijeku koja ima dobar kapacitet vode. Zove se Cvrcka i to je tek biser veliki. Ali je na žalost prepuštena javašluku i nemaru. Bio sam pripremio dosta fotografija da otvorim i temu o njoj na forumu, ali sam odustao.

Poslaću vam dvije fotografije. Na prvoj je moj ulov najveće do tada ulovljene potočne pastrmke na Jakotini. Ulovio sam je u junu mjesecu prošle godine na predvečernjem skoku na patka #12.

Potocara iz Jakotine

Potočna pastrmka od 49cm iz Jakotine

Pastrmka je duga 49cm, a ulovljena je štapom Byron klase 4-5 dužine 8 stopa. Druga je sa Ribnika. Takođe od prošle godine, mislim juli mjesec, na kampu sa FFK “Sovjakom” iz Banjaluke.
Lipljen od 50cm ulovljen na nimfu fazanku #14. Isti pribor.

Obe ribe su puštene. C&R!

lipljan ribnik

Lipljan 50cm iz Ribnika

Pozdrav i bistro!

 

Damir Tatar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*