Novi strimeri za bucova na losos udicama

Novi strimeri za bucova na losos udicama

Zamolio sam Zvonka (Zvonimir Pešić – Ministar) da mi pred otvor sezone lova bucova na mahač i strimere pripremi i napravi kolekciju strimera. Iako radi imitacije za Sajam opreme za ribolov, za radnju(e) i po narudžbi, odvojio je vreme za vreme pandemije i evo rezultata.

Svi su strimeri urađeni na losos udicama, koje su se do sada pokazale izvanrednim, a od materijala su korišćeni paunovi isperci, bucktail i fleš materijali s dodacima. Tela su rađena od lameta, trakica, pauna i konca. Jedva čekam da ih zabacim našim dunavskim i kanalskim bucovima, uz one njegove koje imam od pre i na koje sam ih lepo lovio!

Zvonko kaže da je na slične strimere lepo lovio bucove i na Dunavu i kanalu, a ovo je specijalna serija samo za urednika, kako je rekao! Ponekad su se i drugi predatori znali na njih zaletati. Pošto liče na poznate imitacije za lososa (telo strimera), mislim da bi i za lov njih bile odlične. Materijal odlično radi u bržoj vodi ili pri brzom povlačenju i tako imitira kedera koji se bori sa strujom vode.

Zvonku se možete javiti i dogovoriti strimere za predatore koje odlično radi, posebno, štuke, pastrmke, smuđeve, …

Ministar na sajmu

Kod njega ćete naći sve vrste strimera za sve vrste naših grabljivih riba od prirodnih i veštačkih materijala. Bistro!!!

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i Zvonimir Pešić – Ministar

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*