Novi proizvod – kompleti mušica

Pakovanje-web1.jpg

Novi proizvod – kompleti mušica

Povodom pojave na tržištu novog proizvoda iz sfere mušičarenja – pakovanja mušica, zamolio sam autora „Bosanske mušice“ da vam ih predstavi.

Poštovani prijatelji i kolege,
Iza naziva BOSANSKE MUSICE stoji moje iskustvo u mušičarenju i vezanju muha koje traje skoro već 23 godine. Za ovo čime se ja bavim danas najviše je zaslužan moj stric Ovčina Mithat – poznati Banjalučki alas sa jedinstvenim nadimkom Mićo-Krejica.
Još kao mali sam po cijele dane provodio gledajući kako se prave poznate Banjalučke krejice od raznih materijala koji su tada bili dostupni. Svoju prvu mušicu sam navezao sa 12 godina i od tada, pa evo do danas, to je moja velika strast. Sve mušice koje izrađujem sam lično testirao na Vrbasu, Plivi, Ribniku, Sani, Sanici i Neretvi.

Sama ideja za pakovanja NIMFI, SUHIH I MOKRIH mušica, došla je zbog potražnje ljudi koji su se tek počeli baviti mušičarenjem ali i za one iskusnije koji ih još uvijek ne prave. Ideja je da u jednom pakovanju budu mušice raspoređene po sezoni (Mart-April, Maj-Juni, Juli-Avgust, Septembar-Oktobar). Nadam se da će ovo olakšati izbor mušice svima onima koji žele da se počnu baviti mušičarenjem ili se već uveliko bave.

Pakovanje-web3.jpg Pakovanje-web2.jpg
Iskreno se nadam da će ova moja ideja dosta olakšati izbor muhe u sezoni lova lipljena i pastrmke.

Sve nimfe i mušice koje se rade nalaze se u galeriji Bosanske Mušice

Srdačan pozdrav i BISTRO

Almir-web1.JPG
Almir Begović
BANJALUKA, februar 2015.

 

Priredio: IK/onlineMušičar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*