Nova pravila od 01. jula

Nova pravila od 01. jula

prelazNova pravila od 01. jula
U Hrvatsku samo sa vizom i 100 evra na dan

Od 1. jula putnicima bez biometrijskog pasoša je bolje da ne kreću u Hrvatsku, jer kada Hrvatska postane član Evropske unije svi državljani Srbije, Crne Gore, i Bosne i Hercegovine koji nemaju biometrijski pasoš moraće da imaju vizu da bi ušli u Hrvatsku.

Policajci na granici sa Hrvatskom će imati ovlašćenja da putnicima pored vize traže i dokaz da imaju u novčaniku 100 evra za svaki provedeni dan u toj državi.
To znači da će na primer četvoročlana porodica bez biometrijskih pasoša koja odluči da krene na letovanje u Hrvatsku od deset dana morati na granici da pokaže policajcima 4.000 evra.

U Hrvatskoj su svesni da će ova nova pravila prepoloviti broj turista koji su planirali da letuju u toj zemlji. Iz tog razloga Hrvatska je još 2011. godine, kada je potpisala pristupni sporazum sa EU, svim državama iz regiona poslala predlog o regulaciji graničnih prelaza, međutim ti sporazumi još uvek nisu potpisani.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske uvereno je da će se ti sporazumi ipak potpisati i da će državljani Srbije, BiH i Crne Gore moći da prelaze granicu kao i do sada, prenosi Večernji.hr.

Preuzeto: trojka.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*