Norveška juli 2013.

Norveška juli 2013.

saudin web 1

Reportaža: Norveška juli 2013.

Susret od 24.  jula će mi ostati dugo u sjećanju na lijepo druženje i mušičarenje na rijeci Rena u Norveškoj.
Bilo nas je malo iz Austrije, malo iz Danske, a ponajviše iz Srbije. 

Družiti se sa Goranom Spasićem uvjek je interesantno, Ivanom Dragojlovićem koji zna prevariti lijepe trofeje, Richie Squire kao i uvjek stara legenda, Ljubodrag Stakić, čovjek koji je imao šansu za pravi trofej, Sejo Cerić – stari vuk, Edo Adulović zvani “otkino” – čovjek bez mane i Mensur Jahjefendić moj učitelj, čovjek od kojeg sam naučio puno toga o mušičarenju. Hvala Memo!

Prvi dan na Reni protekao je pomalo i šokantno iz razloga što smo počeli vaditi lipljene o kojima čovjek ponekad samo sanja. Nakon što je Memo uhvatio prvog lipljena 50+cm na izrazu lica ostalih iz ekipe primjetio sam da se adrenalin udvotručio. Posle je otpočela ofanziva, Ivan hvata drugoga, pa onda i ostali redom. Sve su to lijepi trofeji, lipljeni sa lijepom formom, uhvaćeni pretežno nimfama veličine udica #14 i #16.

spaske web 2
Goran sa sigom
richi
Richi
Ivan web 2
Ivan
edo web
Edo
memo s grbanom web
Memo

 

I ostali dani provedeni na Reni nisu bili loši. Drugi dan je baš bio potaman svima nama, lijepo vrijeme, lijep ulov, dobar roštilj, a i lijepo vino – „što sam propustio napomenuti“.

Žalim za tim što nismo bili u većem broju. Volio bi da sam na Reni sreo i video i Momu i našeg legendarnog profesora Rudija, i Nešu, a i mog cimera Jana Jankovića. Ali kako Jan kaže „IMA U BOGA DANA“.

O rijeci Reni se pričalo i ovako i onako, ali Renu čovjek mora da doživi i osjeti sam, da bude na njoj par dana. Tada će da osjeti tu moć rijeke, rijeke velikih lipnjena i potočara. Obale joj ukrašava borova šuma, mir i divljina. Njen fly revir je dužine oko 20km. Spaja se sa rijekom Glomma.

saudin web 4

memo web 3

memo web 2

lipljan iz rene web

edo web 2

rena 1
rijeka Rena, Norveška

 

spaske web 1

saudin web 3

Ivan web 1

saudin web 2

memo potocara web

Nadam se da će se druženje ponoviti, ali u većem broju na istoj rijeci.
LIJEPO SE DRUŽITI SA LJUDIMA KOJI TO ZNAJU. BISTROOOOO!!!

Izvinjavam se ako sam nekog propustio, a nisam spomenuo.

saudin web 5
Pozdrav od Saudina

Saudin Rovčanin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*