Nimfa od sovinog pera

Nimfa od sovinog pera

pogled sa strane web

SBS: Nimfa od sovinog pera

Za izradu ove nimfe potrebno je nekoliko sovinih pera, olovna žica i pero fazanke. Jedno pero sove se dotera na širinu koja vam je potrebna za pokrov.

Materijal sovina pera web

pripremljeno sovino pero web

Druga dva pera se iseku – vrhovi u oblik slova “V”. Duže pero se koristi za izradu tela, a kraće za traheje.

Na udicu se naveže olovna žica ili traka, i osigura se osnovnim koncem, a onda se na kraju priveže pero za pokrov i odmah do njega pero za telo.

1web

2web

Namota se jedan ili dva puta pero izrezano u “V” (tako da je bez badrljice) pa se priveže osnovnim koncem i iseče. Kasnije koristimo isto pero tako da ga i dalje sečemo u V. Na mestu gde smo ga privezali osnovnim koncem vežemo pero za traheje i njega privežemo, pa osnovnim koncem odemo malo dalje – u zavisnosti koliko dugačko želimo da nam bude drugi segment.

3web

Spustimo pokrov i privežemo ga na dužinu koju želimo, pa konac vratimo do kraja prvog segmenta. Ovo je važno – da bi nam donji deo ninfe bio ravnomerno pokriven.

4web

5web

Savijemo pero za pokrov i privežemo ga do prvog segmenta.

Postupak ponavljamo. Odmah do osnovnog konca privežemo pero za telo, namotamo preko presavijenog dela, odsečemo, pa navežemo pero za traheje. I tako, koliko i kakvih segmenata želimo. Jedino, kada formiramo glavu, umesto pera za traheje stavljamo pero fazanke pošto je nešto oštrije. Na ovaj način možete praviti mnogo vrsta muva, različitim materijalom (npr.latexsom). Kod ovako vezanih muva, na istima su izraženi segmenti, a možete po potrebi birati kolorit, kako pokrova tako i tela mušice.

pogled odozdo web

pogled odozgo web

pogled sa strane web

 

Dragan Tasić

Loading

2 Comments on “Nimfa od sovinog pera

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*