Nimfa Manuela Iglesiasa

Nimfa Manuela Iglesiasa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nimfa Manuela Iglesiasa

Poseban način pričvršćavanja tungsten glave na udicu (polifema), koji nas više ne ograničava ni veličinom i oblikom udice, niti veličinom tungsten glave (otežanja). Interesantno rešenje.

Alat i materijal za izradu

Ravna lješta, deblji najlon, tungsten glava i upaljač i materijal Orvis Mottled Brown
Udica scud, zakrivljena #18-10, osnovni konac, isperci za repić, dabinzi, materijal za krila, epoksi smola.

Izrada

  1. Materijal i alat potreban za pravljenje nosača perle
  2. Stavimo perlu na deblji najlon
  3. Jedan kraj najlona zatopimo upaljačem i
  4. Naguramo tungsten glavu da čvrsto stoji
  5. Ravnim klještima stanjimo najlon
  6. Osnovnim koncem ga pričvrstimo na udicu
  7. Postavimo repić nimfe od perja
  8. Dabiramo telo nimfe
  9. Uradimo torax od dlake bizamskog pacova crveno obojene
  10. Od materijala Orvis Mottled brown napravimo pokrov krila
  11. Isečemo krila
  12. Pričvrstimo ih iza tungsten glave
  13. Odsečemo dlačice koje štrče iznad krila
  14. Zalijemo Epoxy smolom i nimfa je spremna za upotrebu – nakon sušenja
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1. Materijal i alat potreban za pravljenje nosača perle
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2. Stavimo perlu na deblji najlon
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3. Jedan kraj najlona zatopimo upaljačem i
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4. Naguramo tungsten glavu da čvrsto stoji
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
5. Ravnim klještima stanjimo najlon
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
6. Osnovnim koncem ga pričvrstimo na udicu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
7. Postavimo repić nimfe od perja
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
8. Dabiramo telo nimfe
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
9. Uradimo torax od dlake bizamskog pacova crveno obojene
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
10. Od materijala Orvis Mottled brown napravimo pokrov krila
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
11. Isečemo krila
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
12. Pričvrstimo ih iza tungsten glave
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
13. Odsečemo dlačice koje štrče iznad krila
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
14. Zalijemo Epoxy smolom i nimfa je spremna za upotrebu – nakon sušenja

 

 

Autor: Manuel Iglesias Angulo (Španija)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*