Nimfa fazanka na #32 udici

Nimfa fazanka na #32 udici

Nimfica fazanka na #32 i malo veća na #30. Izuzetno mala nimfa, a koristimo je moji prijatelji i ja samo za Ribnik ljeti kad je mali vodostaj! Lipljani je gađaju, ima puno izgubljenih riba i spadanja, a poneka ostane. Koristimo jako tanke najlone za tipet!

Opis nimfice- sitno do bola:
Udica tmc 518 #32,
Rep Tragopan fazan,
Tijelo fazan crveni,
Rebra žica bakrena 0,05mm,
Otežanje tungsten 1,5mm i
Osnovni konac ženska čarapa crna

Nimfica fazanka na #32 udici Tiemco TMC 518

Dobio sam jednu sliku ulova lipljena na ovu nimficu od Ede Ađulovića, što me slikao. Nimfa na udici 32# i prevareni lipljen. Bilo je davno tačno prije 7 godina čini mi se.

Lipljen ulovljen na malu nimfu fazanku na #32 udici

Ovako sitne udice se teško mogu naći na tržištu, jer su stvarno malene. Ja sam koristio TMC 518. Pored fazanki sa otežanjem ili bez njega, radio sam na njima i suve muhe (imitacije jednodnevki).

Komentar i slika Rudolf Grgić:

Na pitanje: Da li je normalna šibica na koju sam poređao muhe i nimfe koje je pravio prijatelj Memo? Odgovor: Da ona je normalna, ali muhe nisu. Hajde probaj je ti navezati na predvez 0,08mm kroz one sitne ušice. Ja sam skoro pola sata stavljao ove tri na palidrvce šibice da je naslikam, probaj imaš ih pa vidi kako je to. Ovdje na slici nije utisak da su tako malene, ali pogledaj svaku posebno, pa to skoro da nije normalno bar za nas starije, jer mi ne vidimo dobro ni udicu na #18 udici.

Fotografija Rudolfa Grgića Rudija sa malim muhama na #32 udicama

Mensur Jahjefendić Memo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*