Neponovljiva Rena 2022.

Neponovljiva Rena 2022.

Rena Memo&Friends

Rijeka Rena Norveška. Kao i svake godine rado dođem na Renu sa prijateljima ili samo sa mojim jaranom Saudinom Rovčaninom. Ovaj put sa nama je bio i momak iz Sarajeva Amir Suljagić koji po prvih puta dolazi na ovu rijeku.

Saudin, Mensur i Amir

Vodostaj je prvih dana bio OK, poslije se polako počeo podizati svaki dan 10-15cm. Vrijeme nestabilno kiša, vjetar i obratno. Voda veoma hladna, lično sam mjerio termometrom i bila je 5 stepeni Celzijusa. Riba je bila neaktivna i koliko sam mogao primjetit još u parenju, jer sam na par mijesta vidio da plivaju u paru i gonjaju se. Predpostavio sam da je u mrijestu još iako je nastupio mjesec juni, to je moje lično viđenje situacije na vodi.

Sad što se tiče ulova, bilo ih je, a lipljen od 55cm (Amir Suljagić je mjerio ribu) je bio poseban. Nije bio najveći u ovom izletu, ali možda najljepši, dosta dubok, zdrav, taman, lijepa forma i leđno peraje i što je posebno zanimljivo do sada nisam nikad ulovio lipljena sa plavim očima! Predivna riba.

Pribor štap Sage circa 5# 8,9 fita; rola Sage; šnjura Sage presentation; lider maxima 12fita plus tipet Steelon 0,12 i nymfa 14# teška lične izrade crna sa plavim toraxom. Imao sam samo jednu prototip koju sam poklonio Saudinu, ako mi pošalje sliku i ja ću tebi.

Što se tiče daljnjeg ribolova imao sam još jednog maltene na istom mjestu 56cm i još jednog 57cm zadnjeg dana ribolova. Još sam imao jednog 51cm prvi dan i dvadesetak 50-ki i dosta manjih, kao i desetak potočara (Öring). Jedna je bila oko 2 kila i ostale manje.

Sve u svemu iako težak period za ribolov, ulovili smo dosta riba sva trojica.

Pozzzz.

Mensur Memo Jahjefendić

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*