Neobična riba ulovljena u Sani!

Neobična riba ulovljena u Sani!

RibaSanskiMost1-620x364

Neobična riba ulovljena u Sani!
U Sanskom mostu ulovljena riba sa ogromnim očima i šiljatim zubima!

Jedino u čemu su svi sigurni jeste da takvu ribu niko ranije nije vidio, a mnogi smatraju da je na ove prostore nekako stigla s nedavnim poplavama. Ribolovac Omer Hadžić iz Sanskog Mosta ulovio je u rijeci Sani neobičnu ribu za koju poznavaoci ove rijeke kategorično tvrde da nije autohtoni stanovnik njenog vodotoka.

Riba je srebrnaste boje, ima velike oči i neobična usta sa zakrivljenim šiljatim zubima. Duguljastog je oblika poput zmije i dugačka oko metar i pol.
“Jako sam se začudio kad sam je izvukao jer nešto slično nikad nisam vidio, niti ulovio. Pomislili smo u prvi mah da se radi o jegulji, ali kad smo je pažljivije osmotrili vidjeli smo da je u pitanju neka sasvim druga vrsta ribe. Posebno su nas začudile ogromne oči i šiljati zubi”, kaže Hadžić.

Nakon ovog neobičnog ulova, čiju fotografiju je Hadžić podijelio na društvenim mrežama, mnogi su iznosili različite pretpostavke o kakvoj vrsti ribe se radi, a vrlo brzo dobila je i naziv “sanska aždaja”.
Jedino u čemu su svi sigurni jeste da takvu ribu niko ranije nije vidio, a mnogi smatraju da je na ove prostore nekako stigla s nedavnim poplavama.

RibaSanskiMost2-300x400
Najvjerovatnije se radi o ribi zvanoj “mač srebrenjak”

Prema riječima ihtiologa Mirsada Hrnića, najvjerovatnije se radi o ribi zvanoj “mač srebrenjak” koja živi u mnogim svjetskim morima, a nastanjuje i vodena prostranstva Jadrana. On kaže da ova riba može živjeti i u slatkim vodama, te se može naći i na prostoru delte rijeke Neretve. Ono što je nepoznato jeste način na koji je dospjela u sliv rijeke Sane.

Prema riječima Hadžića i njegovih drugova, koji su svjedočili neobičnom ulovu, riba je u kratkom vremenu završila na tiganju. “Moram priznati kako u životu nisam pojeo ukusniju ribu”, kaže ovaj sanski ribolovac.

Vest poslao: Elvis Harbaš
Preuzeto sa: http://rokaj.ba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*