Nedeljni ribolov na Ribniku

Nedeljni ribolov na Ribniku

Poštovanje gosp Ivane evo par rečenica o nedjeljnom (04. 0ktobar 2020.) ribolovu na Ribniku. Pošli smo moj adže Emir Delić i ja ujutru iz Mostara oko 5h. Dogovor je bio da se nađemo prvo u Ključu kod Adine trgovine, da preuzmem novi čekrk i šnjuru. Popivši kafu sa Adom uputili smo se ka Ribniku, gdje uzimamo dozvole kod Duška i pravac voda.

Emir Delić

Riba je baš radila, u jutarnjim satima na nimficu fazanku br 20-22 i žutozelenu nijansu. Nalovili smo se lipljana, a bila je i po koja potočara. Po zalasku sunca i predvečer lipljan je počeo da kupi po površini. U jednom trenutku Ribnik je doslovce proključao, a na površini je lipljan uzimao najviše mrava i red-tag. Ostali smo dok se vidjelo loviti. Poslije uspješnog ribolova, zadovoljni i sretni lagano se pakujemo i polazimo nazad za Mostar.

Nekoliko video klipova vraćanja lipljana u vodu!

Sa čekrkom i šnjurom sam bio prezadovoljan u toku ribolova. Sve se lijepo uklopilo sa štapom koji mi je takođe Ado radio.

Ribnik sa svojom ljepotom i raznovrsnosti ribljeg fonda nikog ne ostavlja ravnodušnim, zato mu se uvijek sa zadovoljstvom vraćamo.

Veliko bistro!

Alen Delić

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*