Najveći lipljan ulovljen u Srbiji

lipljan najveci web

Najveći lipljan ulovljen u Srbiji

Lipljan iz 2000 godine, Ulovio Zoran Simović u reci Drini, prepariran je i izložen u restoranu “Belvi” u Bajinoj Bašti. Bio je dug 57.5cm i težak 2,570kg, tako piše.

Od tada je prošlo 15 godina. Takav ulov se nije ponovio do sada. Bilo je ulova lipljana do 55cm (Drina i Lim), za šta imaju dokazi.

Neki kažu da nije ulovljen na mahač već da je ulovljen na nedozvoljeni način – na liner (tirolsko drvce). Niko jedino ne može da ospori da je to najveći lipljan do sada ulovljen u Srbiji!

Priredio IK/onlineMušičar

2 comments on “Najveći lipljan ulovljen u Srbiji
  1. Djordje Skoric kaže:

    Zalosno je, pa neka je i najveci, sto je ulovljen vjerovatno na tirolsko drvce. Ostavljam mogucnost, da ne grijesim dusu, da je ulovljen na mahac-nimfarenjem.
    Bio sam djecak, kada sam pocetkom sezdesetih (vjerujem 1961.-e), ljeskovakom, sa komadom stare snjure i predvezom od najlona 0.18mm,na braon mrava br.14, krajem jula, na Uni u Paluckama ulovio najvecega lipljana u zivotu. Nesmijem ni reci koliki je bio, ali je bio i duzi i tezi nego taj Drinski. Imam svjedoke grupu Sarajlija koji su spavali kod moje tetke na pojati. Tada se lovilo samo suhom muhom. Za drugi nacin nismo ni znali, osim ako musicu potopi vjetar ili brzak. Lovim lipljana cijeli zivot, meni najdrazu ribu, sve se potajno nadajuci da me negdje ceka i veci.

  2. Filip kaže:

    Doktor iz Niša, Dragan, ne znam mu prezime, mahacem ufatio na Drini kod Ljubovije lipljena od 60cm, vidio sam svojim ocima kad je mjeren. I ne fali se covjek, a ovaj u Bajinoj Basti je ufacen na tirolca, to svi znaju, na zalost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*