Najbolja boja strimera za štuke

Najbolja boja strimera za štuke

Chartreuse boja strimera web31

Najbolja boja strimera za štuke
Lično iskustvo

Da li je bitna boja materijala koje koristimo za izradu strimera? Koliko je bitno kako se te boje kombinuju jedna sa drugom? Neki moji prijatelji kažu da će štuka halapljivo uzeti sve što joj prođe kroz vidokrug, nekada zbog svog večito praznog stomaka, ili zbog svoje prirode teritorijalnog predatora. Ima delimične istine u ovoj teoriji, ali samo DELIMIČNE (makar što se mene tiče).
Da je tako u potpunosti, odavno našim vodama štuke ne bi plivale. Grabile bi sve što se kreće vodom, pa i naše pernate izmišljotine.

U svoju teoriju o bitnosti boja u mušičarenju štuke sam se uverio više puta. Kako volim da u ribolovu stalno menjam strimere neretko se dešava da u određenom trenutku više voli jednu boju od druge. Nekada nije toliko bitna veličina, oblik, ili akcija tj živahnost samog strimera koliko je bitna njegova boja.
Desilo mi se da štuka svakodnevno menja svoje kriterijume, tako da jednog dana bolje reaguje na potpuno crne, sutradan na imitacije cele napravljenje od flash materijala, a sledećeg dana naprosto obožavala bele strimere sa crvenom glavom. Eto još jednog razloga za respekt tigraste lepotice.

Kutije su mi pune svakojakih raznobojnih strimera od različitih prirodnih i veštačkih materijala. Rekoh da često menjam strimere tokom štukolova (verovatno malo i preterujem), i evo do kakvog sam zaključka došao.

Chartreuse boja webChartreuse boja

Najviše udaraca, a i izvađenih riba imao sam na strimere sa Chartreuse obojenim materijalima. Nisam oduvek voleo ovu boju i nije mi jasno šta je tačno čini čarobnom i izazovnom, ali jednostavno ova boja RADI.
U prirodi je nenormalno malo živih bića, samim tim i prirodne štukine hrane u ovoj boji. Možda je Chartreuse boja bolje vidljiva u blago zamućenim i nikada potpuno bistrim vodama koje najčešće posećujem, možda postoji neka tajna oko prelamanja svetlosti, reflektovanja??? Ne znam sa sigurnošću, a i nije bitno.
Važno je da su ovakvi “vrišteće zeleni” strimeri uvek spremni u kutiji da ih stavim na predvez.

Sledi nekoliko imitacija u Chartreuse boji ili u kombinaciji s drugim bojama:

Chartreuse boja strimera web1 Chartreuse boja strimera web3 Chartreuse boja strimera web4 Chartreuse boja strimera web5 Chartreuse boja strimera web6 Chartreuse boja strimera web11 Chartreuse boja strimera web21 Chartreuse boja strimera web22 Chartreuse boja strimera web23 Chartreuse boja strimera web24 Chartreuse boja strimera web25 Chartreuse boja strimera web31 Chartreuse boja strimera web32

Oliver Kuzmanović – Kuzma
Sa bloga Fairy-river: http://www.fairy-river.com/blog/

Loading

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*