Na reci Rzav kod sela Roge

Na reci Rzav kod sela Roge

Na reci Rzav kod sela Roge

Kako volim mušičarenje (fly fishing) tako volim da idem na dosta voda i da tamo mušičarim. Svaki ribolov za mene je novo iskustvo. Prošli vikend sam odlučio da provedem na reci Rzav nadomak sela Roge. 

Pozvao sam par drugara i odlučili smo da idemo zajedno! Sa ribolovom smo krenuli u 7h. Puni entuzijama i pozitivne energije, zauzeli smo pozicije i krenuli da pecamo!

Nakon pet minuta ribolova prvi sam imao ribu na nimfu, fazan 20# sa orange vratom. Fin lipac od 30-ak cm pružio mi je fantastičan užitak na Byron Multilend 3#, uparenim sa veoma laganim čekrkom Lamson.

Posle prve ribe sve je bilo lakše, a uspeh neminovan. Uglavnom sam lovio na nimfe fazan 20 i 22#, što je na Rzavu tog dana bio pun pogodak! Za predvez sam koristio Falconi Flurocarbon 0.12mm, a iznad njega mi je bio Hanak Bicolour 0.16mm. Kako je dan odmicao ja sam imao konstantne akcije i na kraju sam izašao sa rezulatatom od 16 lipljana od 30 do 42cm (najveći) i 30-ak sitnih pastrmki.

Sve ribe su naravno vraćene nakon slikanja i ponovo plivaju u Rzavu!

Sve u svemu, Rzav je jedna prelepa divlja reka koju treba čuvati, jer se Majka priroda postarala da bude savršena, a mi ćemo se truditi da je takvom i održimo.

Pohvalio bih samo ribočuvarsku službu Balkan Eco Team, jer iz dana u dan sve bolje rade za tu reku, koju nije ni malo lako sačuvati. Na Rzavu važi jedinstvena dozvola za Srbiju ili dnevna u iznosu od 1000 dinara.

Bistro!

Ivan Bakić

1 Comment on “Na reci Rzav kod sela Roge

  1. Cestitam na prilogu. Dali ste mi ideju za skoru musicarsku destinaciju. Sve podrzavam, ali bi volio da ste posvetili malo vise paznje ribolovu suhom musicom na toj ocigledno izvanrednoj vodi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*