Mušičarska liga u Sloveniji 2016. – Konačni rezultati

Mušičarska liga u Sloveniji 2016. – Konačni rezultati

otvaranje-glava

Mušičarska liga u Sloveniji 2016.
Konačni rezultati

U jesenjem delu prvenstva u Mušičarskoj ligi Slovenije za seniore su ostala dva kruga. Takmičilo se na Savi Dolinki u Jesenicama i na kraju zaključak na Savinji u Mozirju. Jedno od boljih takmičenja bilo je u Jesenicama. Odlični uslovi na Savi i puno naturki svi takmičari su dobro iskoristili.

Pobedili su kako se i očekivalo bledski takmičari, koji su još utvrdili vodstvo u ukupnom poretku. Iza njih su bili takmičari Bohinja, a treći su bili iz Slovenske Bistrice. Kao pojedinac je opet bio najbolji Rok Šparovec iz Bleda, drugi Mariborčanin Drago Kocjan, a treći Janko Čeperlin iz Mozirja.

pobednici-na-savi
Najbolji Rok Šparovec iz Bleda, drugi Mariborčanin Drago Kocjan, a treći Janko Čeperlin iz Mozirja na Savi Dolinki u Jesenicama

Nakon četrnaest dana bio je zadnji, odlučujući krug takmičenja u Mozirju na Savinji. Zbog kiše je Savinja bila u početku malo mutnija, ali to nije smetalo takmičarima. Svoj primat su pokazali opet bledski takmičari, koji su suvereno pobedili. Rok Šparovec prvi, Dejan Ambrožič treći, Matevž Tirovič četvrti i Jure Osolin sedmi su rezultati pobedničke ekipe. Drugi su bili domaćini iz Mozirja, a treći Jeseničani.

pobednici-ekipno-bled
Državni prvaci za 2016. su ekipa Bleda

Konačno u ukupnom poretku, kako se i očekivalo, državni prvaci su ekipa Bleda sa samo 12 bodova, a slede drugi Mozirje sa 22 boda, dok Medvode na trećem mestu imaju 23 boda. Isto tako suvereno je državni prvak Rok Šparovec sa 18 bodova, dok je drugi Urban Žurbi iz Bohinja sa 35 bodova, a treći je sa bodom manje Dejan Ambrožič.

pobednici-pojedinacno-seniori
Državni prvak je Rok Šparovec sa 18 bodova, dok je drugi Urban Žurbi iz Bohinja sa 35 bodova, a treći je sa bodom manje Dejan Ambrožič.

U ligi veterana je poslednje takmičenje dobro promešalo rezultate. Na Savi u Kranju je pobedio domaćin Bojan Ančik, drugi je bio Danilo Bižal, a treći Fadil Čekić. Na kraju je najbolji i time državni prvak postao Edo Januš sa 21 bodom, dok je drugi bio Danilo Bižal sa 23 boda (13 ulovljenih riba) a treći Viktor Mlakar sa 23 boda (12 riba)

Mladim takmičarima se u jesenjem delu nije uspelo organizirati još dva takmičenja. Tako su rezultati ostali isti iz proljetnog dela. Državni prvak je tako ostao Tilen Zamernik iz Ljubnega, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Korošci Rok Svetec i Matej Čebul. Ova trojica mladića i još koji braniće boje Slovenije iduće godine na svetskom prvenstvu u mušičarenju, koje će biti organizovano u Sloveniji na reci Savinji.

pobednici-mladi
Državni prvak kod mladih je tako ostao Tilen Zamernik iz Ljubnega, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Korošci Rok Svetec i Matej Čebul.

Tabele:

Seniori:

Rezultati člani ekipno

tabela-seniori-ekipno

Rezultati člani pojedinačno

tabela-seniori-pojedinacno

Rezultati veterani pojedinačno

tabela-veterani

Rezultati juniori -mladi pojedinačno

tabela-juniori-pojedinacno

Fotografije s takmičenja

takmicenje-2takmicenje-1takmicenje-5takmicenje-3takmicenje-4

 

Drago Ornik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*