Mušičarenje s merdevina

Mušičarenje s merdevina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tehnike: Mušičarenje s merdevina

Ove godine sam imao veliko zadovoljstvo da s prijateljima iz Novog Sada, Jovanom i Nešom krenem put Norveške na Glomu, gde smo proveli lepu sedmicu u druženju i ribolovu s našim prijateljima iz Švedske.

Darkove merdevine web1
Darkove merdevine pokazuje Amir
merdevine web1
Ovakve sklopive merdevine je poneo Darko

Prilikom pakovanja stvari na aerodromu u Švedskoj, pažnju su mi u gepeku Darkovog auta privukle bele sklopive aluminijske merdevine, ali nisam pitao šta će nam one u Norveškoj. Kada smo se sutra ujutro spremili da idemo na mušičarenje, saznao sam čemu služe. Darko ih je poneo da bi na jednom mestu na Glomi probao da sa njih mušičari. Svi su se šalili na tu temu!

merdevine web

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI dalje nisam verovao, ali kada ih je Darko izvadio iz gepeka, kad smo stigli na Glomu i pokazao, sve sam manje bio skeptičan. Poneo ih je do vode, ali nije odmah lovio s njih. Kada smo nakon dva sata pravili prvu pauzu i sređivali utiske o ribolovu, Darko uze merdevine, stavi ih na rame i uputi se prema reci. Tada smo videli da se ne šali – a mi smo na obali samo gledali i nismo mogli da verujemo. Merdevine na levo rame, štap u desnu ruku, pa pravac ka sredini reke i mestu gde je hteo probati mušičariti s njih. To je bilo daleko od nas, jer je tu Gloma baš široka i duboka. Čuli su se svakakvi komentari, najviše šaljivi. Napravio sam par fotki!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Odlazak ka sredini reke s merdevinama na ramenu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mi (Ivan, Ferid i Amir) na obali  i Mario i Jovan iz vode ne verujemo i komentarišemo

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kada je stigao gde je naumio, Darko ih je rastavio i uglavio na dno da ih voda ne odnese, pa se prvo stidljivo popeo na prvu, a kasnije i na drugu stepenicu. Bilo je neobično videti da čovek mušičari nasred reke, a voda mu nije ni do kolena. Lepo je bilo gledati, a i zabacivanje je bilo tečno. Još smo se malo šalili, ali kada su krenuli prvi ulovi i mi smo polako ušli u vodu da lovimo, ali nismo ni približno mogli doći do terena gde je Darko lovio. Imao je prednost i mogao je da dobaci mušicu tamo gde je mislio da neće nikada. Na toj daljini bili su oni dobro preko 40+cm.

Nije dugo lovio s merdevina, kaže da nije baš sigurno i komforno kada si na njima, kao kada stojiš na dnu reke na svojim nogama. Nakon nekih sat vremena i par ulovljenih riba, je odustao i vratio merdevine na obalu. U narednim danima više nije lovio s njih. Ostale su u gepeku!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Darko skoro iznad vode u odnosu na Maria, a slične su visine

Interesantno iskustvo i tehnika mušičarenja sa merdevina. Dugo smo prepričavali ovaj događaj!

Priredio IK/onlineMušičar

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*