Mušičarenje na velike salmonide u Sloveniji

Mušičarenje na velike salmonide u Sloveniji

JoskoSlo w3

Mušičarenje na velike salmonide u Sloveniji
Predstavljanje: Jošt Hašaj, vodič i mušičar/varaličar

Dobili smo od prijatelja – Jošt Hašaj (JaskoSlo) iz Slovenije nekoliko lijepih fotografija i kratku video prezentaciju snimljenu amaterski na nekoliko slovenačkih rijeka, (njegov web site www.sloflyfishing.com.)

Kompletan materijal je snimljen tako da se ribe love tehnikom mušičarenja sa većim i težim strimerima, isključivo i ciljano na veće pastrmke potočare i soške (glavatice-marmorate). Najlon (silk) koji koristim za predvez je od 0.25-0.40mm to zbog bržeg zamaranja ribe i bržeg puštanja. Zbog toga riba ne stvara u svojim mišićima puno mliječne kiseline koja je veoma opasna za njen oporavak.

A na snimku se u jednom kadru vidi i ribar koji je u vodi (Aleksandar Sale Drakulić), on jeste varaličar, ali se mi i time bavimo – vođenjem na varaličarenje mladice (sulec). Sve ostalo je fly fishing (mušičarenje) velikih riba i podvodni snimci i snimci pomoću drona.

Na snimku imamo soške, potočare, mladice i jata bijelih riba (škobalja):

Podaci o ribolovcu:

Ribolovac: Ime i prezime: Jošt Hašaj, Adresa/email: sloflyfishing@gmail.com
Mjesto: Ljubljana, Država Slovenija
Zanimanje: profesionalni vojnik & fly fishing vodič, Klub (RD): Radovljica, Vrhnika i Kranj

Ulov: Vrsta ribe potočna pastrmka, soška pastrmka, mladica, Dužina/težina nije mjerjeno i sve C&R! Mjesto ulova Hidden/sakriveno, Datum ulova: januar 2016. – maj 2016.

Pribor i oprema: Štap Greys Platinum XD Saltwater Fly Rod – 9ft 10# 4-piece, Rola (čekrk) Danielsson F3W 2six; Struna (line) Scientific Anglers Supra Freshwater # 10, Predvez (leader) 0,25-0.40mm

Mušica: otežani strimer, Udica 2/0

Nekoliko lijepih fotografija iz galerije (uglavnom sam lovim i slikam se u selfi modu):
Sve fotografije iz 17.5.2016.

JoskoSlo w6JoskoSlo w11JoskoSlo w1JoskoSlo w2JoskoSlo w21JoskoSlo w5JoskoSlo w7JoskoSlo w4JoskoSlo w8JoskoSlo w3JoskoSlo w31

Pozz i Bistro.
Jošt

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*