Mušičarenje na Đetinji u gradu Užicu

Mušičarenje na Đetinji u gradu Užicu

Pecajući na plaži tog dana sitniju pastrmku moj drug Stefan Jovanović i ja na male nimfe odlučili smo da odemo pod ustavu na plaži i probamo da iščačkamo nešto krupnije, na malo veće nimfe.

Ja sam koristio štap Next Tackle LL 3# nymph sa Čekrkom Fil Fishing Galant 5/6, a Stefan je koristio byron czech nypmh 9,6ft 3# sa Daiwa čekrkom 3/4. Od nimfi za ovo doba godine koristili smo zečeve uglavnom i crne varijacije perdigone nimfi na koju je i Stefan imao ovu lepu ribu od 49cm. Borba je trajala 10ak minuta i uspešno je izvađena sa predvezom 0.10mm.

Stefan Jovanović

Posle toga sam bacao malo i strimera, pa sam imao nekoliko lepih riba, među kojima i ovu pastrmku od 36cm. Bilo je i lipljana.

Ivan Filipović

Ovih dana mi smo odlično prolazili i imali dosta lepih riba. A nekoliko dana pre nego što je Stefan ovu izvadio. Ja sam izgubio pastrmku od sigurno 60cm. Jedan dan je s nama lovio i Ivan Bakić.

Stefan Jovanović
Ivan Bakić
Ivan Filipović

Iz prethodnog teksta o uslovima na Đetinji. Uslovi na Đetki su uglavnom povoljni, ali preporučujem da makar imate čizme do kuka da bi se prešlo na nekim mestima, kao i zbog zmija, za svaki slučaj! Na Đetinji važi Republička dozvola (godišnja je 7.000dinara ili dnevna koja je 1.000dinara), bez ikakvih doplata, na celom toku do 500m ispod brane Vrutci. Od mesta Sunčani Vir do lokaliteta Staparska banja je spin revir gde mogu da love varaličari i mušičari zajedno, a od Staparske banje pa uzvodno do 500m ispod brane Vrutci je samo fly revir. Dole ispod Sunčanog vira je deo van revira gde mogu da pecaju varaličari, mušičari i ovi što jure krkušu i klena drugim tehnikama.

Kretanje kroz kanjon je pristupačno i ide se putem gde je nekad prolazila stara pruga. Ulazak auta u kanjon je vremenski ograničen u određenim vremenskim periodima koji su naznačeni na ulasku u kanjon! Đetka je solidno bogata ribom i u njoj ima pastrmke, mladice i lipljana

Stefan Jovanović i Ivan Filipović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*