Mušičarenje lipljana na Drini

Mušičarenje lipljana na Drini

Kao vrsnom mušičaru Drina mi je uvek bila izazov i najviše volim da pecam na njoj. Godinama sam posvećen toj reci i svake nedelje idem da mušičarim lipljana sa mojom ekipom.

Nju čine Živojin Todorović, Tomislav Ivanović Ford, Milun Ivanović i od skora Đorđe Mutavdžić. Najviše volim da pecam na delu oko Bajine Bašte na mestima Mališevac, Lukovo, Most Brest, Splavište i sličnim mestima pogodnim za suvu muvu.

Komplet koji koristim za Drinu je Orvis Helios 2 aftma #6 i Sage La aftma #6, cekrk Lamson 5/6 sa kanapom scientific i angler expert distanc #6, i Opti Stillwater sa predvezom Falconi flurostar 0.12mm

Zadnjih mesec dana, oktobar i deo novembra, na Drinu sam baš često išao na mesto Mališevac gde sam na vrlo male imitacije spentova na 18# i 20# uspešno lovio lipljana. Svaki izlazak sam u proseku imao od 10 do 15 riba dok je bilo i dana da pređem 20, ribe koje su u proseku 30-34cm.

Najveći lipljani koje sam imao ovih dana su bili dugi 40-46cm. Lipljan je baš bio aktivan i intezivno se hranio tokom celog dana.

Ivan Bakić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*