Mušičarenje lipljana na Drini

Mušičarenje lipljana na Drini

Kao vrsnom mušičaru Drina mi je uvek bila izazov i najviše volim da pecam na njoj. Godinama sam posvećen toj reci i svake nedelje idem da mušičarim lipljana sa mojom ekipom.

Nju čine Živojin Todorović, Tomislav Ivanović Ford, Milun Ivanović i od skora Đorđe Mutavdžić. Najviše volim da pecam na delu oko Bajine Bašte na mestima Mališevac, Lukovo, Most Brest, Splavište i sličnim mestima pogodnim za suvu muvu.

Komplet koji koristim za Drinu je Orvis Helios 2 aftma #6 i Sage La aftma #6, cekrk Lamson 5/6 sa kanapom scientific i angler expert distanc #6, i Opti Stillwater sa predvezom Falconi flurostar 0.12mm

Zadnjih mesec dana, oktobar i deo novembra, na Drinu sam baš često išao na mesto Mališevac gde sam na vrlo male imitacije spentova na 18# i 20# uspešno lovio lipljana. Svaki izlazak sam u proseku imao od 10 do 15 riba dok je bilo i dana da pređem 20, ribe koje su u proseku 30-34cm.

Najveći lipljani koje sam imao ovih dana su bili dugi 40-46cm. Lipljan je baš bio aktivan i intezivno se hranio tokom celog dana.

Ivan Bakić

6 comments on “Mušičarenje lipljana na Drini
 1. Drago kaže:

  Pazi ovo „vrsnom musicaru“! Druze, na tim mjestima sto si nabrojo, pa tu ga svi fataju. Dolazis jednom nedeljno tu, a ja osjedio na tim mjestima i na cjeloj Drini i opet ne smatram sebe vrsnim musicarem.

 2. ivan kaže:

  Kompleks proradio … Izvini necu vise jednom nedeljno dolaziti …

 3. Sreten M. kaže:

  Mislim da nisi ni prosao blizu nekog vrsnog musicara. Slikas jednog dest puta i eto deset riba. Lovi na svoje, a ne na tudje musice i biti ces V. Za pocetak.

 4. Fuštar kaže:

  Cuj vrsni musicar,a ne zna strunu cjelu ispucat nit muvu naperit!!

 5. Sreten Maric kaže:

  E bas me interesuje ko je ovaj Sreten M.
  Baka decko hvata ribu. Da li je vrstan ili ne totalno nebitno. Njemu je lepo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*