Mušičarenje klena na Karašu krajem jula

Opisaću vam ukratko današnji izlazak na vodu, jer je bio veoma kratak, ali isto i veoma produktivan i za dušu i za telo. Miloš Vojteski i ja smo otišli na dva sata ribolova koliko smo imali na raspolaganju vremena, pošto i on i ja imamo malu decu …

Damir i Miloš

Iz Vršca vozili smo dvadesetak kilometar do sela Straža i odmah po izlasku iz sela spustili smo se do mosta gde smo zagazili u reku Karaš i krenuli uzvodno … On se zanimao nimfama i skobaljem, a ja razočaran zbog jako male vode i neaktivnosti klena, otišao sam više uzvodno i probao bambulom. Bacao sam bambulu ispod vrba i prepreka da isčačkam bilo kakvog klena radi bar malog zadovoljstva … Kad iz dubine pojavljuje se nešto što sam prvo mislio da je grana, brzo nestaje i kapiram da je to to … bacam opet i opet se pojavljuje mister „glavonja“ i mislim da ga ne bih uhvatio da nije tako providna voda, jer je samo usisao bambulu, sa površine, bar ja sa mojim neiskustvom ne bih primetio napad.

Pribor je: štap vision eka 2.7m aftma 5, čekrk vision gt 5/6, line takođe vision atack 5.

Mušica je bambula crna sa žutim dupetom na udici mustad za suve mušice, veličina 10 sa produženim vratom. Bambula je moje izrade

Puštanje velikog klena

Hteo bih dodati da sam nov u ovom sportu, pa ne mogu mnogo da pametujem, ali mislim da su mnogi ljudi slepi, jer nisu probali da puste ovakve veće komade.

Svi mi ovo radimo zbog nekog osećaja zadovoljstva u telu i mozgu, radi nas i kada zakačimo ribu, i kada se borimo sa njom, slikamo je i … Ali to je sve nepotpuno dok se riba ne pusti, tada se svi osećaji spajaju u jedan neverovatan da se diže kosa na glavi

Tada mogu da kažem da sam je nadmudrio i da ću je nadmudriti opet … I koliko sam pametniji od nje ako je pojedem kao što je ona pojela bambulu i sutra dođem opet po isto zadovoljstvo, a gle ribe nema, a mi svi u čudu gde je nestala!

Puštanje klena u reku: https://www.youtube.com/watch?v=XkhfQfi3chw&feature=youtu.be

Sve u svemu lepo druženje sa prelepom i jakom ribom na divnoj reci.

Bistro i C&R!

Damir Jovanov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*