Mrijest mladice u rijeci Vrbas u Donjem Vakufu

Mrijest mladice u rijeci Vrbas u Donjem Vakufu

Mušičarski (Fly fishing) revir Vrbas danas 17.04.2020. god mrijest mladice (viđeno 6 komada). Lovostaj na mladice je u periodu od 01.01. – 31.05.
Brigu o mrijestu vode 2 ribočuvara, stalno i mi volonteri. U našem reviru na rijeci Vrbas imamo veoma bogat riblji fond. Najviše ima lipljena, pastrmke i mladice koja je za razliku od drugih rijeka u velikom broju prisutna u rijeci Vrbas. Dužina revira je cca 3km

Lijepo ih je bilo danas gledati u ljubavnoj igri. Mužjak je po procjeni malo preko 1m dužine. Prelijepe ribe. Godinama unazad se čuvaju da bezbjedno i sigurno obave mrijest.

Video materijal koji je danas snimljen i montiran

Poslao Mustafa Verem
SRD „Vrbas“ Donji Vakuf
Foto Nezir Keza Rujanac

Loading

2 Comments on “Mrijest mladice u rijeci Vrbas u Donjem Vakufu

  1. Svaka cast g. Mustafa V.. Imam pitanje, da li te mladice dolaze na mrijest iz donjeg toka, na pr. od pocetka jezera Bocac ili su ‘domace stanarice’?
    Davno je to prijatelju kada sam u srednjem toku Vrbasa vidio nekoliko mladica od 25 do 30kg.. Davno. Cuvajte to blago ljudi. Ljetos u augustu sam pred samu noc vidio u toku ispred pocetka jezera stojeci na cesti i uzivajuci u predvecerju, poveliku mladicu od petnaestak kilograma kako ganja nesto. Ne mogu vam reci koliko mi je bilo drago. Jos jedared cuvajte to blago. B I S T R O .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*