Mladica na 10. RAJP takmičenju u mušičarenju

Mladica na 10. RAJP takmičenju u mušičarenju

Milan Martić, Pančevo, Srbija; Mladica nije merena, ali je po proceni bila duga oko 1m. Reka Dreta u Nazarju, tokom takmičenja na 10. RAJP u Sloveniji od 07-09. juna 2019.

Od opreme sam koristio štap Vision Nymphomaniac #3, tippet 0,12mm

Ulovljena na crni wolly bugger na No8 bez kontrakuke. C&R!

Sa mojom ekipom „SMUĐ“ iz Požarevca sam otišao na takmičenje na 10. RAJP u Sloveniju na reci Savinji i njenoj pritoci Dreti. Gradovi Mozirje i Šempeter su ovo takmičenje organizovali. Tu su nam se priključile još dve ekipe iz Srbije i na kraju je na takmičenju bilo 19 ekipa. Lepo organizovano takmičenje.

Ekipa „Smuđ“ iz Požarevca krenula na put za Sloveniju
Ekipe iz Srbije

Nisam imao sreće u žrebu i odabiru mesta, pa i šanse na neki uspeh. Zadovoljan sam svojim nastupom.

Tokom treninga i samog takmičenja na Savinji i Dreti sam imao neke odlične ulove koji su moji najveći ulovi u mušičarskoj karijeri. Za respekt su Potočna pastrmka od 57cm, klen oko 50cm, mrena od 57cm, kalifornijska pastrmka od 67cm a bilo je i lepih lipljana. Divne reke, fantastični tereni – moje najsrdačnije preporuke za odlazak i lov mušičarskim priborom.

Potočna pastrmka
Klen
Mrena
Kalifornijska pastrmka
Lipljan

Finale je bilo da sam na samom takmičenju u viru na reci Dreta u mestu Nazarje na wolly buggera No8 i na tippet 0.12mm zakačio mladicu dužine oko 1m. Borba je trajala dugo i posle 15-tak minuta sam je uspeo privesti i ubaciti u meredov!!! Napravili smo par fotki i riba je vraćena, a nažalost nije ulazila u zvaničnu konkurenciju, jer je u tom periodu mladica u zabrani zbog mresta.

Mladica

Svi su mi čestitali, posebno domaćini, a drugar iz Slovenije mi je rekao da je u decembru ulovio u tom viru mladicu koja je tada imala 96cm i 8.5kg i koja je vraćena. Verovatno je u pitanju ista riba koja je sada još malo narasla u dužinu i širinu.

Još neke fotografije sa takmičenja i treninga:

Nosim iz Slovenije izuzetne uspomene i lepe fotografije riba koje sam tamo ulovio. Bistro!

Milan Martić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*