Miting – Moravica 2011.

Miting – Moravica 2011.

moravica 2011 web1

Druženja mušičara: Mušičarski miting Moravica 2011.

U organizaciji Mušičarske sekcije USR „Nišava“ i DOO „Južna Morava 2“ iz Niša, 10. aprila 2011. održan je prvi mušičarski miting na C&R mušičarskom reviru „Moravica“. U selu Bovan, na mestu gde ova reka ističe sa dna veštačkog jezera, okupilo se tridesetak mušičara iz Srbije, Crne Gore i Bugarske.
Nakon okupljanja u restoranu, goste su srdačno pozdravili organizatori, predsednik Mušičarske sekcije Niša, Ivan Ranđelović, predsednik udruženja „Nišava“, Dejan Marković, potpredsednik Saveza sportskih ribolovaca Srbije, Mića Dragojević i direktor DOO „Južna Morava 2“, Nikola Kumanović. Napomenuto je kako je nastao ovaj revir, kako se čuva, kakvi su planovi za njegovu budućnost. Potpredsednik SSRS iskoristio je priliku da čestita mušičarima Srbije prijem u FIPS Mouche, što je par nedelja ranije učinjeno upravo nakon uspešne inicijative organizatora ovog skupa.

Posle ovog kratkog uvoda, okupljeni mušičari su prešli na reku i moravičke virove. Povišen aprilski vodostaj i veoma jak vetar pokušali su da ih ometu, ali je ipak na kraju ova bogata reka pružila dovoljno da se vidi čime raspolaže. Nakon prepodnevnog ribolova, mušičari su se okupili na ručku, a zatim su se latili stega, alata i materijala, koje su članovi niške mušičarske sekcije pripremili i stavili na raspolaganje gostima. Popularna Fly Tying radionica, koja se svakog četvrtka održava u Nišu, nakratko je preseljena na Moravicu.

Ovaj skup je organizovan kao promocija popularnog mušičarskog revira koji opstaje u veoma složenim i teškim uslovima. Specifično je to što iako spada u bogatije revire, ne naplaćuje se posebna dozvola, već važi republička, kupljena u bilo kom gradu Srbije.

moravica 2011 web4

moravica 2011 web3

moravica 2011 web2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*