Memorijalni Kup na reci Gradac 2019.

Memorijalni Kup na reci Gradac 2019.

Dana 29. septembra na reci Gradac održan je Memorijalni kup u mušičarenju, na kojem su pravo na učešće imali samo ribolovci sa područja valjevske opštine kao i valjevski zetovi.

Plakat

Bilo je 20 takmičara u 10 ekipa koje su sačinjavali po dva mušičara. S obzirom na to da se prvi put organizuje takmičenje ovog tipa zadovoljni smo brojem učesnika. I narednih godina bićemo organizatori ovakvih takmičenja, jer verujemo da imamo najviše mušičara u Srbiji, te naši sugrađani zaslužuju ovakav kup. Jedna od osnovih ideja jeste podrška mladih mušičara, u koje verujemo. Mislimo da smo ovim kupom u njima probudili želju za nekim ozbiljnijim takmičenjima.

Učesnici – zajednička slika

Takmičarska staza je bila podeljena u dva sektora, u svakom je pecalo po 10 takmičara. Pecanje je bilo organizovano u dva kola, u kojima se pecalo po dva sata. U prvom sektoru takmičar je pecao sat vremena, nakon čega je usledila rotacija u okviru istog sektora, gde mušičar dobija novih sat vremena. Nakon toga usledila je pauza i mušičari menjaju sektor u kome takođe pecaju 2h po istom principu. Pecalo se po pravilima koja se koriste na svetskim i evropskim prvenstvima.

Pehari i nagrade

Pobedu u pojedinačnom plasmanu odneo je Luka Dimitrijević,

Luka Dimitrijević
Najbolji pojedinci

dok je u ekipnom plasmanu pobedila ekipa No2 koju su sačinjavali Sreten Marić i Radivoje Ilić-Batica.

Najbolja ekipa No2 Valjevo
Prve tri ekipe

Najveća riba Marko Ivanović.

Marko Ivanović
Milica Sredojević

Autor teksta je Milica Sredojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*