Mekousne pastrve iz Klobuka

Mekousne pastrve iz Klobuka

Pozdrav kolega poslao bih ti lijepu sliku jedne mekousne pastrve iz Klobuka i nimfu na koju je ulovljena, pa ako može kakva objava na Mušičaru da vide i vaši ribolovci kolege kakav biser imamo u našoj rijeci.

Polovica aprila točnije 15. aprila 2023. Dan je bio savršen uz jutarnju kavu sa kolegom odlučih se spustiti na rijeku Klobuk i oprobati malo te naše imitacije koje smo pomalo spremali za početak sezone. Na rijeci je vodostaj bio odličan i uzeli smo štapove i počeli zabacivati. Bilo je javljanja riba, ali točno u 10:30h javio nam se prelijep primjerak mekousne pastrve koju smo nakon zamaranja uslikali i naravno uredno je vraćena da bi nastavila svoj život.

Par slika sa Klobuka.

Opis nimfe i materijali: Udica je br. 10 Mustad serija 540 nije barbless, ali je stisnuta kontra kuka; rep je grahorasti pijetao domaći; tijelo je prirodni dabing od divlje mačke porebrano sa zlatnom žicom; vrat je sintetički dabing crveni sa rozim nitima sjajnim; otežanje tungsten je 3mm.

Nimfa na koju sam je ulovio

Ova mekousna je danas ulovljena i naravno uredno vraćena živa i zdrava.

Mekousna pastrva od danas iz Klobuka. C&R!

Obe ribe su imale oko kilograma. Ova od danas ima samo crvene pjege, a ona od pre ima i crne i crvene. Prelijepe pastrve!

Bistro

Vlada Petrović

Loading

1 Comment on “Mekousne pastrve iz Klobuka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*