Materijal za izradu naših imitacija – Ice dubbing

Materijal za izradu naših imitacija – Ice dubbing

Jedan od najpopularnijih veštačkih materijala za vezanje muha za slatke i slane vode je Ice dubbing. Odličnog je sjaja i ima dobru teksturu. Pravi se i kao UV dabing. Osnova je fino rezan milar koji je mekan i lako se meša sa drugim materijalima. Prozračan je! Ice Dubbing dobro funkcioniše sam ili se lako meša.

100% je sintetičko, Flashabou tekstura, finog prečnika. Pojedinačno vlakno Fine UV IceDubbing je ravno, dugačko oko 4cm i netransparentno. Njegova ravna površina odražava plavo-ljubičasto-zelene odsjaje svetla.

Ovo je sjajan materijal za tela streamera, tela mokrih muha i nimfi. Kao materijal za izradu tela nimfi, larvi i pupa kedisa, jer u sebi ima blistave niti koje sjaje u vodi. To ove imitacije izdvaja od drugih i pastrmke ih češće napadaju! Dovoljno je u klasične obrasce za izradu nimfi, larvi i pupa kedisa ubaciti malo ovog materijala u torax. Kod suvih muha ga stavite takođe u torax. Kada pravite policelonke i imitacije kedisa možete telo raditi od ovog dabinga.

Nekoliko imitacija sa Ice dubbing materijalom iz Arhive Mušičara:

Prave se raznim bojama, a pakuju se u kesice ili posebne dispanzere. Veliki broj proizvođača materijala za izradu imitacija ima u ponudi svoje mešavine.

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*