Materijal Crystal Tec Korea

Materijal Crystal Tec Korea

Rastegljiv i mekan najlon za nizanje perli je okruglog preseka i prodaje se na špulnama od 10m. Pokazao se kao izvanredan materijal za izradu tela mušica, posebno pupa. Podseća na materijale Larva lace i Vinyl rib, samo je daleko jeftiniji.

Larva lace materijal

Larva lace materijal
Nimfe od Larva lace materijala
Nimfa od Larva lace – izradio Benjamin Mujagić

Vinyl Rib materijal

Vinyl Rib

Vinyl Rib na špulnama

Nimfe sa telom od Vinyl Rib materijala

Ima ga u prodaji na netu ili u radnjama pozamanterije, Hobby radnjama za materijale od kojih se pravi nakit, kineskim radnjama, … u sledećim debljinama 0.4, 0.5, 0.6, 0.7, 0.8 i 1mm. Najčešće se nađe u prečnicima 0.6 i 0.8mm i od njega se lepo mogu raditi tela imitacija.

Gama debljina Crystal Tec materijala

U kineskim radnjama se cene kreću za špulnu od 10m oko 100 din (od 50 do 120 din, zavisno od radnje do radnje) – ispod 1 eura

Koristio sam do sada ovaj materijal u debljinama 0.8mm i bojama žuta i ljubičasta.

Koristim ove dve boje, ali ću ih još nabaviti

Korišćenje kod izrade pupa: Na golu udicu namotate materijal u boji koju želite da bude od konca, lamete, dabinga, …, dodate rep ili ne. Preko njega namotate Crystal Tec najlon precizno do oka udice ili otežanja. Tu ga prihvatite i osigurate osnovnim koncem. Postavite nogice i/ili krila od nekog mekog pera ili dabinga, napravite završni čvor i vaša imitacija je gotova.

Pupe zelenih nijansi
Kedis larva

Na ovakav način se lepo prave imitacije suvih, mokrih i podvodnih muha (larve, pupe, nimfe)

Boje u kojima se prodaje su od providne do crne.

Crystal Tec u bojama

Priredio za objavu Ivan Korhner
Fotografije Internet i arhiva Mušičara

1 Comment on “Materijal Crystal Tec Korea

  1. Moreš s ovim uradit svaku muhu isto ko i sa vinil ribom i larva lecetom! Vec nekolike godine otkako se pojavio ovaj materijal u kineskim radnjama radim musice od njega i veoma uspjesno lovim na njih. Ne bacam pare vise na vinil rib i larva lace!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*