Markovi lipljeni jul 2018.

Markovi lipljeni jul 2018.

Jučer poslijepodne zovem Marka Puškarića. Ajmo u ribe, do noći je još par sati pa imamo vremena. Ne idemo u vodu prevruće je za wadersice.

Odlazimo na sastav rijeke Dobre i Vitunjčice kod Ogulina, Hrvatska. Tamo je voda mirna i riba se redovito zadržava na tom dijelu, jer je Vitunjčica hladnija i bogatija kisikom od Dobre. Razdvajamo se svatko u svoju „rupu“ i bacamo nimfe roll cast tehnikom. Nakon desetak minuta Marko viče: „Dolazi mi pomoći, imam veliku ribu“! Trčim, obala je strma i zarasla vrbom. S mukom se spuštam do vode. Podmetačem lovim prekrasnog lipljana dugog preko 50 centimetara. Predajem podmetač Marku, puca od sreće. Brzo slikanje i puštanje. Čestitam kolegi na ulovu.

Poklanja mi nimfu na koju je ulovio ribu. Oliv fazanka! Nastavljamo ponovno svatko na svojem mjestu. Nije prošlo dugo opet viče. Ne mogu vjerovati! Ovaj je još nekoliko centimetara duži i deblji. Dva cara u 15 minuta preko 50 centimetara. San snova svakog mušičara.

Čestitam mu ponovno i onako u nevjerici prepričavamo događaj još nekoliko puta do dolaska kući. Marko Puškarić je vezač muha i dugogodišnji član mušičarske reprezentacije Hrvatske. Natjecao se na kupu Podunavskih zemalja nekoliko puta. Njegovo znanje i upornost nagrađeni su s ova dva prekrasna ulova. Ribe su nakon fotografiranja pažljivo vraćene u vodu.

Bistro!

Zvijezdan Radočaj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*