Mali trikovi kod mušičarenja 15.

Mali trikovi kod mušičarenja 15.

Ovu su mali trikovi kod mušičarenja koje treba primenjivati i tako sebi boravak na vodi i mušičarenje učiniti komfornijim i uživati u njemu.

U petnaestom nastavku ovog serijala dajemo tri praktična saveta, trika (ideje): Skidanje viška laka sa ušice udice, kačenje magneta za meredov i kako se karanfilićima boriti protiv moljaca

——

Skidanje viška laka sa ušice udice

Kada pravimo mušice, dešava nam se posle vezanja završnog čvora da zalakiramo i ušicu udice na kojoj je mušica vezana. To je ako ne vodimo računa o tome kako ćemo je posle vezati ili žurimo.

Isperci pera će najbolje pokupiti višak laka i ušicu osloboditi, da se tokom stavljanja može lako provući najlon tipeta.

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

——

Kačenje magneta za meredov

Meredov je na nekim revirima obavezan deo opreme svakog mušičara. On se najčešće nosi na leđima – da ne smeta, a po potrebi se skida i koristi samo jednim potezom slobodne ruke. Pravilan položaj meredova je s drškom na dole, da je drška na dohvat ruke. Pričvršćuje se pomoću magnetnog nosača, a vezan je elastičnom vrpcom za prsluk ili opasač mušičara da ga voda ne odnese kada ga pustite i kada vam treba i druga ruka tokom zamaranja ribe.

Nepravilno

Postavlja se pitanje kako fiksirati magnet za meredov da ga drži u tom pravilnom položaju? Najbolji način je da preko alke magnet fiksirate za ram meredova pomoću dva plastična zatezača, kao na slici. Tada će meredov biti sigurano vezan za magnet i samo jednim potezom vraćamo meredov do magneta koji je na prsluku i postavljamo ga u siguran položaj!

Pravilno postavljen meredov na leđima

Ima i onih koji ne nose „pravilno“ meredov s okrenutom drškom na gore. Tada nije problem zakačiti magnet, jer drške imaju zakačku.

Plastične zatezače raznih dužina, širina i boja imate kod kineza ili u prodavnicama alata.

Kolaž – kako sam to uradio

Priredio Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

——

Karanfilićem protiv moljaca

U originalnim kesicama u kojima držite vaše materijale obavezno ubacite jedan, dva ili više karanfilića koji su odlično prirodno sredstvo za zaštitu od moljaca.

Priredio za Online Mušičar Ivan Korhner
Foto: Arhiva Mušičara i internet

Loading

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*